Driver Power 2023: Britskí motoristi vybrali najlepšie auto. Víťaz je prekvapením

Z pravidelnej ostrovnej ankety každoročne vzíde víťaz zvolený samotnými majiteľmi áut. Tento rok sa na prvom mieste ocitol model, ktorý by tipoval málokto.

26.06.2023 06:00
debata
Víťazom a najobľúbenejším modelom ankety Driver... Foto: Citroën
Citroen C4 2021 Víťazom a najobľúbenejším modelom ankety Driver Power za rok 2023 sa stal Citroën C4.

Spotrebiteľská anketa Driver Power patrí v spojenom kráľovstve k tradičným prieskumom, ktoré každoročne organizuje motoristický magazín Auto Express. Jeho cieľom je zistiť spokojnosť zákazníkov s novými modelmi, ktoré sú v aktuálnom roku v predaji. Motoristi subjektívne hodnotia niekoľko oblastí užívania automobilu ako napríklad jazdné vlastnosti, motor a prevodovka, spoľahlivosť, užívateľská prívetivosť informačného systému, ekonomickosť prevádzky a servisné náklady, pohodlie, bezpečnostné asistenty alebo praktickosť.

Koľko treba nabíjať elektrický Citroën C4 na ceste z Bratislavy do Košíc?

Video

Tento rok sa do hodnotenia dostalo 75 modelov, ktoré po štatistickom vyhodnotení získaných údajov dostali percentuálne skóre. Čím je skoré vyššie, tým sú s modelom majitelia spokojnejší. Samozrejme, ide o hodnotenie priamo od majiteľov a vodičov, čo znižuje objektivitu technických disciplín ako spoľahlivosť a jazdné vlastnosti, no zároveň zohľadňuje skúsenosti bežných ľudí, čo môže byť dobrou pomôckou pre záujemcov o konkrétny model.

Citroën ë-C4 X - 2023 Čítajte aj Citroën ë-C4/ë-C4 X: Elektrické dvojičky majú dlhší dojazd

Víťazom a najobľúbenejším modelom ankety Driver Power za rok 2023 sa stal Citroën C4. Ide o prekvapenie, keďže francúzske automobilky a konkrétne Citroën dlhodobo v podobných anketách ťahajú za kratší koniec. Lenže skóre 93,39 % jednoznačne ukazuje, že majitelia sú s ním spokojní. Zároveň treba pripomenúť, že Citroën C4 je hatchbackom a predstihol konkurentov z kategórií SUV a crossoverov.

Na druhom a treťom mieste skončili veľké ázijské SUV, a to Kia Sorento a Lexus RX. Ďalším prekvapením je aj štvrté miesto Dacie Duster, ktorá patrí vo všeobecnosti v Európe medzi obľúbené modely, no ani ona sa v posledným mesiacoch nevyhla zdražovaniu, čo čiastočne znižuje jej atraktivitu. Britom to ale zjavne neprekáža a dokážu jej odpustiť aj nízkonákladový charakter, ktorý vynahrádza schopnosťami v teréne.

consumer-reports-nestandard1 Čítajte aj Consumer Reports: V spoľahlivosti dominujú Japonci. Najlepšia je Toyota

Najlepším elektromobilom je Kia EV6 na siedmom mieste, za ktorou nasleduje hybridná Toyota Prius. V prvej desiatke má Kia aj tretí model, ktorým je Ceed. Americká značka Ford, ktorá má tradične na Britských ostrovoch silnú pozíciu, sa umiestnila na šiestej priečke vďaka modelu EcoSport.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #spokojnosť #Driver Power #Auto Express
Články podľa značiek