Hyundai i30: Nová generácia? Nie, len ďalší facelift

Kórejská automobilka dopriala svojmu zástupcovi v kompaktnej triede už druhý facelift. V ponuke zostávajú všetky tri karosárske verzie aj športová výbava N-Line. Dobrou správnou je, že niekoľko doterajších príplatkových prvkov sa stalo súčasťou základnej výbavy.

02.04.2024 10:00
Hyundai i30 1 Foto:
Ponuka lakov karosérie sa rozšírila na 12 možností, z ktorých sedem je nových.
debata (1)

Súčasná generácia Hyundaiu i30 je na trhu už od roku 2016. To je doba, keď prichádza čas na nástupcu, aby model dokázal držať krok s konkurenciou. Kórejskému kompaktu sa však záujem zákazníkov darí utužovať pravidelnými modernizáciami, čo je aj tento prípad. Recept je pritom osvedčený a tým sú dizajnové retuše a posilnenie základnej výbavy.

Hyundai i30
Hyundai i30
+6Hyundai i30

Povinnou jazdou pri podobných faceliftoch je úprava masky chladiča, ktorú v tomto prípade dopĺňa aj nový vzhľad otvorov pre hmlové svetlá. Predtým voliteľné predné LED svetlá sú už súčasťou základnej výbavy. To isté platí aj pre LED svetlá vzadu. Štandardom sú po novom aj 16-palcové disky kolies.

Hyundai i30 kombi
Hyundai i30 kombi
+6Hyundai i30 kombi

Ponuka lakov karosérie sa rozšírila na 12 možností, z ktorých sedem je nových, a to čierna Abyss Black Pearl, sivá Ecotronic Grey Pearl, červená Ultimate Red Metallic, oranžová Jupiter Orange Metallic, modrá Meta Blue Pearl, zelená Cypress Green Pearl a modrá Sailing Blue Pearl.

Hyundai i30 Fastback
Hyundai i30 Fastback
+6Hyundai i30 Fastback

V interiéri tiež došlo k vylepšeniam. Z hľadiska materiálov ide hlavne o stredový tunel pokrytý lesklým čiernym lakom a o palubnú dosku, ktorú pokrýva materiál príjemnejší na dotyk. Pokiaľ ide o výbavu N-Line, tá dostala nové koženo-semišové čalúnenie. Prístrojový panel je po facelifte štandardne vybavený 4,2-palcovým LCD displejom a funkciou aktualizácií softvéru vzduchom. Za príplatok je potom na výber 10,25-palcový digitálny štít.

Hyundai Bayon - 2025 Čítajte aj Hyundai Bayon prešiel faceliftom. Jeho vzhľad je drsnejší

Ďalším vylepšením je prítomnosť viacerých LED svetiel v kufri a v rámci bezpečnosti pribudli do základnej výbavy predné aj zadné parkovacie senzory. Čo sa týka pohonných jednotiek, automobilka v tlačovej správe spomína len možnosť zvoliť si verzie vybavené 48V mild-hybridnou technikou, čo prispieva k nižšej spotrebe paliva, ale aj k agilnejšiemu rozbiehaniu a zrýchľovaniu. Modernizovaný Hyundai i30 sa začne vyrábať v priebehu apríla a tak ako doteraz bude schádzať z výrobných liniek českého závodu v Nošoviciach.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #facelift #modernizácia #Hyundai i30 #Hyundai i30 kombi #Hyundai i30 Fastback #N-Line
Články podľa značiek