Voľne pohodené zelené kolobežky prestanú Bratislavčanov ‘otravovať ‘

Známa spoločnosť Bolt mení systém parkovania zdieľaných kolobežiek v Bratislave.Vytvorí virtuálne parkoviská, iba na nich bude možné jazdu ukončiť.

04.06.2021 12:00
debata (3)
Elektrické kolobežky Bolt možno v Bratislave... Foto: Bolt
elektrická kolobežka, Bolt Elektrické kolobežky Bolt možno v Bratislave zaparkovať už len na virtuálnych parkoviskách.

Zelené zdieľané elektrokolobežky Bolt ste ešte pred pár dňami mohli nájsť voľne pohodené v rámci vymedzených zón v Bratislave prakticky kdekoľvek. Pred obchodmi a poštami, v parkoch, popri ceste, alebo len tak voľne na chodníku. To mnohým Bratislavčanom vadilo, pretože niekedy boli tieto kolobežky odstavené na nie príliš bezpečných miestach a pomerne často boli „voľne pohodené“ na chodníku alebo trávniku, čo skutočne nepôsobilo práve najestetickejšie.

Obyvatelia mesta sa na to sťažovali a napokon dosiahli svoje. Voľné parkovanie zdieľaných zelených kolobežiek v Bratislave končí. Informovala o tom na svojom blogu aj samotná spoločnosť Bolt. Ukončiť jazdu je po novom možné iba na tzv. „virtuálnych parkoviskách“.

elektrobicykel Čítajte viac Elektrobicykel nie je lacný, nevyberajte unáhlene

Takýchto miest je po Bratislave niekoľko stoviek a nachádzajú sa buď v blízkosti existujúcich cyklostojanov alebo na miestach, ktoré sú svojím priestorom dostatočne veľké, aby mohli slúžiť pre parkovanie zdieľanej mobility. Ukončenie jazdy je tak po novom možné len na týchto miestach, ktoré sú v aplikácii označené písmenom P. Aj naďalej však platí, že je pri parkovaní treba dbať na to, ako je kolobežka zaparkovaná:

  • nemala by blokovať cyklostojany
  • nemala by blokovať bezpečný priechod po chodníku
  • kolobežku je treba zaparkovať pomocou použitia pomocnej nohy

V prípade, keď v aplikácii vidíte, že ste na správnom parkovacom mieste, ale aplikácia vám nedovoľuje jazdu ukončiť, skúste aplikáciu vypnúť a zapnúť. Občas sa môže stať, že sa signál GPS nezosynchronizuje s vašou aktuálnou polohou a nepustí vás zaparkovať do virtuálnej stanice v aplikácii. Pokiaľ ani táto akcia nepomôže a kolobežka je naozaj zaparkovaná tam, kde má, treba kontaktovať technickú podporu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #bolt #zdieľané kolobežky #zdieľaná mobilita #elektrické kolobežky #elektrokolobežka
Články podľa značiek