V Žilinskom kraji začínajú vo veľkom opravovať cesty II. a III. triedy

V auguste sa začína s obnovou a zosilnením povrchu ciest II. a III. triedy v regiónoch Oravy, Liptova a Horného Považia.

18.08.2022 20:00
Nákladné auto / Oprava / Údržba ciest / Cesta / Foto:
Opravy budú prebiehať v regiónoch Oravy, Liptova a Horného Považia. (ilustračné foto)
debata (2)

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) na svojom webe informoval, že v najbližších týždňoch sa rozbehne celá séria opráv ciest II. a III. Triedy. Správa ciest ŽSK počas nasledujúcich týždňov pristúpi k obnove a rekonštrukcii povrchu ciest v lokalitách Oravská Poruba – Gäceľ, Jasenová, Novoť, Zuberec, Vitanová a Dolný Kubín, kde budú práce vykonané v dvoch úsekoch, pričom jeden sa nachádza v mestskej časti Mokraď.

„Realizáciou spomínaných prác predĺžime životnosť konštrukcie vozovky a vďaka zlepšeniu stavebno–technického stavu v daných úsekoch sa zvýši bezpečnosť účastníkov cestnej premávky,“ vysvetľuje Gabriela Tisoňová, riaditeľa odboru dopravy ŽSK.

most Hlohovec Čítajte viac Na hlohovecký most sa autá vrátia na konci novembra

V regióne Horné Považie sa budú práce realizovať v lokalitách Stráža, Rajecké Teplice, Čičmany a Hôrky. V obci Stráža sa bude tiež kompletne rekonštruovať priepust na ceste II. triedy II/583. V regióne Liptov sa bude pracovať na obnove a zosilnení povrchu vozovky na cestách v lokalitách Vavrišovo, Uhorská Ves – Liptovský Ján, Likavka, Liptovská Štiavnica, Liptovský Michal. Partizánska Ľupča, Liptovská Kokava a Žiar.

Komplexnou rekonštrukciou prejde aj mostný objekt cez potok Kvačianka v Dlhej Lúke – Kvačany. „Rekonštrukcia sa týka mostného zvršku, vozovky, nosnej konštrukcie mosta a spodnej stavby. Zároveň budú osadené nové záchytné bezpečnostné zariadenia. V rámci rekonštrukcie budú vybúrané všetky poškodené časti mostného objektu a nahradené novými konštrukciami. Súčasťou prác bude aj zosilnenie nosnej konštrukcie mosta vybudovaním novej spriahajúcej dosky a sanácia ostávajúcich konštrukcií,“ doplnila Tisoňová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilinský kraj #oprava ciest #rekonštrukcia ciest #obnova ciest #správa ciest ŽSK
Články podľa značiek