Záťah v Chicagu: Polícia odtiahla za noc rekordných 242 áut!

Chicago je známe masovými nočnými „krádežami“ áut. Týkajú sa aj cezpoľných, ktorí nemajú o špeciálnej zimnej parkovacej politike v tejto metropole Illinoisu ani len tušenie.

21.12.2022 14:00
debata
Chicago sa rozhodlo zakročiť proti tým, ktorí v... Foto: ABC 7
Chicago - zimné parkovanie Chicago sa rozhodlo zakročiť proti tým, ktorí v noci parkujúcimi autami bránia zimnej údržbe ciest.

S príchodom zimy čaká na motoristov v Chicagu naozaj ťažké obdobie. Od 1. decembra až do 1. apríla je totiž na 172 kilometroch najfrekventova­nejších ulíc zákaz nočného parkovania. Platí od tretej do siedmej hodiny ráno. V tomto čase totiž do mesta vyrážajú cestári, aby upravili komunikácie na ďalší deň. Kto o tom netuší, má smolu. Tamojšia polícia je nekompromisná a sypačom či odhŕňačom zabezpečí stoj čo stoj voľné cesty. Jednoducho, odťahové služby majú poriadne rušno. Chcete dôkaz? Už prvú noc, keď vstúpil do platnosti nočný zákaz státia, odtiahla polícia neuveriteľných 242 áut. Vrátane cezpoľných, ktorí nemajú o tomto nariadení často ani tušenie.

Kto v zime prehliadne túto tabuľu, má smolu. Foto: ABC 7
Chicago - zimné parkovanie Kto v zime prehliadne túto tabuľu, má smolu.
paas Čítajte viac Regulované parkovanie by sa malo spustiť aj v bratislavskej Dúbravke

Najhoršie je to práve prvú noc. Vlani napríklad doplatilo na nariadenie 192 motoristov a v roku 2020 zas 232. Tohtoročných 242 je ale rekordom. Postihnutí to často nazývajú krádežou, ale nepomôžu si. Po svoje auto musia putovať na jedno z dvoch odťahových parkovísk a, samozrejme, zaplatiť pokutu. Nie to lacné. Polícia zverejnila, že celkový výnos z nočného „záťahu“ jej prinesie minimálne 56 870 dolárov, teda 53 555 eur. Suma môže byť ale vyššia. Pokuta sa totiž skladá z troch zložiek. Za samotný odťah platia previnilci 150 dolárov, za administratívu 60 dolárov a za každý deň skladovania odtiahnutého vozidla 25 dolárov. Najnižší postih je tak 235 dolárov (221 eur).

traktor, dopravné panoptikum Čítajte viac Len skutoční machri vedia vystúpiť za jazdy z auta! parkovanie petržalka Čítajte viac Ide do tuhého. Petržalka opäť sprísňuje svoju beztak prísnu parkovaciu politiku

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #parkovanie #Chicago #parkovacia politika #zimná údržba ciest
Články podľa značiek