Frekventovaná cesta Dobrá Niva - Breziny sa opäť opravuje. Rátajte s kolónami

V čase špičky môže zdržanie v opravovanom úseku presiahnuť 30 minút. Práce by mali trvať až do júna.

20.03.2023 20:00
Dobrá Niva, cesta I/66, oprava cesty Foto:
Po zimnej prestávke opäť pokračuje rekonštrukcia cesty I/66 v úseku Dobrá Niva – Breziny v okrese Zvolen. Treba rátať v špičke aj s 30-minútovým zdržaním.
debata (1)

Slovenská správa ciest (SSC) pokračuje v týchto dňoch po zimnej prestávke s rekonštrukciou cesty I/66 v úseku Dobrá Niva – Breziny v okrese Zvolen. Rekonštrukcia je zameraná na zlepšenie cestných bezpečnostných parametrov v danom úseku v dĺžke asi sedem kilometrov. Vzhľadom na veľkú intenzitu dopravy na tejto ceste musia cestujúci a šoféri počítať opäť s kolónami a so zdržaním.

„V rámci stavby sa mení asfaltový kryt, na úsekoch, kde je to potrebné, príde aj k výmene podložia, k rekonštrukcii mostných objektov, oporných múrov, priepustov, odvodňovacích zariadení, zvodidiel, zvislého a vodorovného dopravného značenia,“ priblížil hovorca SSC Martin Guzi. Podľa neho v tejto etape stavby ostáva ešte zrekonštruovať cestu v dĺžke zhruba 1,5 kilometra vrátane všetkých súvisiacich objektov.

výstavba diaľnic Čítajte viac Začína sa oprava dôležitej cesty od Veľkých Uheriec po Skýcov - v troch úsekoch

„Ako prvé budú súbežne realizované dva úseky, ktoré sú už niekoľko dní označené dopravnými značeniami ‚zetkami‘. Podľa informácií, ktoré mám, sa bude na začiatku realizovať frézovanie asfaltu v jednom jazdnom pruhu v cca 200m úsekoch. Po ich odfrézovaní sa budú posúvať práce na ďalší úsek. Doprava v týchto úsekoch bude riadená semaformi so svetelnou signalizáciou s odpočítavaním,“ informuje na sociálnej sieti Milan Jakubík, starosta Dobrej Nivy.

Doplnil, že vzhľadom k veľkej intenzite dopravy na tejto ceste treba počítať s kolónami a so zdržaním, ktoré sa môže počas dopravnej špičky priblížiť aj k 30 minútam. Meškať budú podľa neho aj autobusové spoje.

SR cesta 1/18 Ľubeľa modernizácia ZAX Čítajte viac Konečne! Začína oprava cesty 1. triedy medzi Ľubeľou a Liptovským Mikulášom

„Dopravné obmedzenia budú aj pre prejazd vozidiel obcou Dobrá Niva po miestnych komunikáciách, tak sa netreba spoliehať, že sa bude dať nimi prekľučkovať. Čakajú nás ťažké chvíle, no držme si palce, aby sme ich úspešne zvládli,“ uzatvára Jakubík.

Obnovená cesta bude širšia, na niektorých križovatkách vzniknú odbočovacie pruhy, nové bezpečnostné prvky, nový priechod pre chodcov a aj nová, bezpečnejšia autobusová zastávka či nový chodník.

Kompletné ukončenie diela sa predpokladá v júni 2023. Zhotoviteľom stavby je Metrostav DS, cena za realizáciu diela je približne 3,87 milióna eur s DPH, dodatok k zmluve o dielo je vo výške 474 744 eur. „Predpokladané zvýšené náklady vrátane kompenzácie cien materiálov sú vo výške 950.000 eur,“ pripomenul Guzi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #SSC #oprava cesty #cesta I/66 #Dobrá Niva - Breziny
Články podľa značiek