Začala rekonštrukcia cesty II/581 priamo v Starej Turej

Ide o 6. etapu rekonštrukcie cesty II/581, konkrétne úseku prechádzajúce priamo Starou Turou. Stáť bude 4 milióny eur.

05.04.2023 20:00
oprava cesty Foto:
Okrem asfaltového krytu vozovky sa budú rekonštruovať aj zárubné múry, osádzať cestné obrubníky a zvodidlá.
debata (1)

V rovnaký deň, ako bola do užívania verejnosti slávnostne odovzdaná II. etapa rekonštrukcie cesty II/581 Nové Mesto nad Váhom – Myjava, sa sa začala VI. etapa opravy tejto cesty. Aktuálne opravovaný úsek bol, podľa vyjadrenia trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), v najhoršom stave zo všetkých. O začiatku opravy informuje TSK na svojom webe.

„Slávnostne sme poklepali základný kameň rekonštrukcie 4-kilometrového úseku cesty II. triedy, ktorá ide z Nového Mesta nad Váhom cez Starú Turú až na Myjavu. Dve etapy tejto cesty sú už zrekonštruované a práve tento úsek, ktorý vedie cez mesto Stará Turá, bol jedným z najhorších. Začína na Palčekovom a končí na konci Starej Turej,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Kysucká diaľnica D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec Čítajte viac Z nedokončenej diaľnice D3 sa stáva hanba Slovenska

Dĺžka tejto etapy je 4 kilometre a jej oprava bude stáť 4 milióny eur. Financie získala župa z Integrovaného regionálneho operačného programu. „Na túto rekonštrukciu ešte nadviaže odovzdanie ďalších troch úsekov tejto cesty do výstavby,“ doplnil župan.

Zhotoviteľ, ktorým je spoločnosť COLAS Slovakia bude okrem asfaltového krytu vozovky rekonštruovať aj zárubné múry či osádzať cestné obrubníky a zvodidlá, čím sa zvýši nielen životnosť vozovky, ale aj bezpečnosť premávky. Rekonštrukcia bude prebiehať za plnej premávky, preto treba rátať s komplikáciami v doprave.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stará Turá #oprava cesty #cesta II/581 #TSK
Články podľa značiek