Do systému regulovaného parkovania v Bratislave sa pripojí aj Karlova Ves

Karlova Ves plánuje tri parkovacie zóny. Prvá, ktorou sa zapojí do celomestského parkovania, je zóna KV2. Bude sa nachádzať v spodnej časti Karlovej Vsi medzi Karloveskou radiálou a Líščím údolím.

07.07.2023 20:00
karlovka Foto:
Ako prví sa do PAAS zapoja obyvatelia v spodnej časti Karlovej Vsi v oblasti medzi Karloveskou radiálou a Líščím údolím.
debata

Zavádzanie celomestského systému parkovania známeho pod skratkou PAAS pokračuje. Postupne sa doň zapájajú ďalšie časti Bratislavy. Karlova Ves plánuje tri parkovacie zóny, informuje o tom prostredníctvom sociálnych sietí. Prvá, ktorou sa zapojí do celomestského parkovania, je zóna KV2. Bude sa nachádzať v spodnej časti Karlovej Vsi medzi Karloveskou radiálou a Líščím údolím.

PAAS Čítajte viac Regulované parkovanie v Bratislave sa bude rozširovať. Pozrite sa, kde

„Postupne sa pripravujú jednotlivé časti zóny KV2, ktoré sa po schválení budú pripájať do PAAS. Momentálne je spracovaný návrh projektu organizácie dopravy 1. časti tejto zóny, ktorá je ohraničená ulicami Špieszova, Čavojského, Fadruszova, Kempelenova, Tilgnerova. Zároveň mapujeme ďalšiu časť zóny KV2, ktorá zahŕňa ulice Segnerova, Donnerova, Pod Rovnicami, Líščie údolie (časť od polikliniky) a Čárskeho. Takto ucelený celok bude predstavený verejnosti a potom zaslaný na Krajský dopravný inšpektorát a do operatívnej komisie magistrátu na pripomienkovanie,“ informuje vedúca oddelenia dopravy Jana Španková. ‍

PAAS Čítajte viac V Petržalke sa bude rozširovať parkovací systém PAAS. Pozrite si podrobnosti

PAAS spustili začiatkom minulého roka v prvých troch zónach – Tehelné pole v Novom Meste, Dvory IV v Petržalke a Krasňany v Rači. Neskôr pribudli postupne viaceré zóny v Ružinove a v Starom Meste zóna Hlavná stanica – Blumentál.

Ťukol vám niekto pred bytovkou do auta? Čo teraz? Pomôže vám polícia? A kto to zaplatí?
Video

Hlavné mesto má tento rok v pláne rozšírenie PAAS aj do iných mestských častí. Koncom júla by mala byť spustená zóna Centrum – Panenská v Starom Meste. V pláne je rozšíriť PAAS v Novom Meste o sídlisko Pokrok ležiace pozdĺž Račianskej ulice a tiež o lokality Zátišie, Ľudová štvrť, časť Pasienkov a Hostinského sídlisko. V Ružinove by malo ísť o lokalitu Štrkovec, ktorá je ohraničená ulicami Bajkalská, Ružinovská, Tomášikova a Trnavská cesta. Plánované je tiež rozšírenie pre časť Dvory V a VI a okolie Šustekovej ulice v Petržalke či o zónu Záluhy-východ v Dúbravke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karlova Ves #PAAS #regulované parkovanie #bratislavský parkovací systém
Články podľa značiek