Takéto EČV ste ešte nevideli. Členka sekty popierajúcej zánik ČSFR ich vyrobila sama

Chrudimskí dopravní policajti sa minulý týždeň poriadne zapotili pri kontrole vodičky v obci Horka. Jediný platný doklad, ktorý im predložila, bolo poistenie vozidla. S policajtmi nespolupracovala a navyše šoférovala vozidlo s registračnými značkami neexistujúceho štátu. Patrí totiž k sekte, popierajúcej zánik Československa.

29.09.2023 16:00
debata (21)
Tento Renault si policajti nemohli nevšimnúť. Foto: Polícia ČR
Arita Diri - falošné doklady a EČV Tento Renault si policajti nemohli nevšimnúť.

Podľa nových evidenčných čísiel vozidla, ktoré slovenská polícia vydáva od januára tohto roka, nie je možné na prvý pohľad zistiť, v ktorom okrese je auto prihlásené. Horšie však je, keď to nevie ani polícia. Presnejšie, keď ani len netuší, z ktorého štátu auto pochádza. A presne tento problém riešili nedávno českí policajti na Chrudimsku. So svojou skúsenosťou sa podelili na sociálnej sieti. Desiateho septembra pred pol desiatou večer v obci Horka totiž zastavili biely Renault. Upútal ich na prvý pohľad podivnými registračnými značkami. Vozidlo viedla žena, ktorú policajti vyzvali na predloženie dokladov. Vodička však hliadke ponúkla iba plastové kartičky zdanlivo pripomínajúce občiansky a vodičský preukaz a osvedčenie o registrácii vozidla v bližšie neurčenej krajine.

Môže vás polícia pri jazde autom len tak zastaviť?

Video

Vymyslené doklady

Jediným platným dokladom, ktorý mala vodička pri sebe, bolo povinné zmluvné poistenie. Údaje z predložených dokladov sa nenachádzali v žiadnej evidencii. Policajti preto vodičku opakovane vyzývali na preukázanie totožnosti, stále im však dookola opakovala meno Arita Diri, zobrazené na EČV. Vďaka dátumu narodenia a VIN kódu vozidla policajti nakoniec vodičku a majiteľku auta stotožnili. Tridsaťpäťročná žena uviedla, že sa so svojím skutočným menom a priezviskom v súčasnej dobe už nestotožňuje a nepoužíva ho. Polícia na mieste vodičke odobrala plastové tabuľky napodobňujúce EČV aj neplatné doklady a ďalšiu jazdu jej zakázala. Policajti tiež s vodičkou spísali oznámenie o priestupku, ktoré však odmietla podpísať.

Takéto evidenčné čísla ešte policajti nevideli.... Foto: Polícia ČR
Arita Diri - falošné doklady a EČV Takéto evidenčné čísla ešte policajti nevideli. Patria fiktívnemu štátu sekty Novija Gána Sepata.Skončili na polícii.

Podľa českých médií doklady, ktoré žena predložila na kontrolu, vydáva hnutie alebo sekta známa pod menom Novija Gána Sepata. Jej členovia veria, že sú súčasťou zvláštneho národa, ktorý bol stvorený s úlohou chrániť planétu Zem a jej biosféru pred nájazdmi cudzích rás. Tento národ sa nazýva Slovanský národ a vznikol vraj pred viac ako pol miliónom rokov, teda oveľa skôr ako všetky ostatné národy sveta. Jeho meno je odvodené od zakladateľa menom Persuánes Faho Čahinu Efek a jeho prvým jazykom je čahínčina. Táto sekta verí, že Slovanský národ má špeciálny gén s názvom Gén Rodu Purites, ktorý nemôže byť zničený v DNA a bol zámerne umiestnený do biostrojov.

A toto sú po domácky vyrobené doklady –... Foto: Polícia ČR
Arita Diri - falošné doklady a EČV A toto sú po domácky vyrobené doklady – občiansky a vodičský preukaz.

Sekta tvrdí, že cieľom Slovanského národa je oslobodiť planétu od všetkého škodlivého, nastoliť mier, lásku a budúcnosť pre ďalšie generácie. Jej členovia tiež veria v komplexný plán na rozklad korporátneho systému. Jeho súčasťou je vraj aj Česká republika, ktorá podľa sekty Novija Gána Sepata právne nikdy nevznikla. Sektári preto logicky neuznávajú ani doklady vydané Českou republikou. Aby sa človek mohol stať členom sekty Novija Gána Sepata, musí sa podľa stránok organizácie najprv „oslobodiť“ od štátoobčianskeho zväzku s Českou republikou. Ako pri tejto delikátnej operácii postupovať, je detailne opísané v návode, ktorý sekta záujemcom o členstvo poskytuje.

Zbavte sa občianstva

„Nacítili sme túto cestu ako správnu. Je na tvojom slobodnom rozhodnutí, či sa ňou vydáš tiež a pomôžeš urýchliť rozklad už nefunkčného zotrvačníka korporátneho systému,“ píše sa na stránkach hnutia. V návode sa okrem iného uvádza, že potenciálny člen sekty Novija Gána Sepata „na svojom miestnom úrade oznámi stratu svojho občianskeho preukazu prostredníctvom špeciálneho formulára, ktorý musí vyplniť. Podpis na formulári by mal obsahovať niektoré špecifické zápisy, ako je „vis compulsiva – z donútenia“ a „Všetky práva vyhradené“.

Kamera na sledovanie bezpečnostného pásu Čítajte viac Umelá inteligencia vytáča vodičov. Už stovky ľudí prišlo o ‘vodičáky‘

Záujemcom odporúčajú nesúhlas s vydaním nového českého občianskeho preukazu odôvodniť neplatnosťou rozdelenia Československa: „Z dôvodu stále platného Ústavného zákona č. 327/1991 Zb. o referende, na základe ktorého k rozdeleniu Českej a Slovenskej Federatívnej republiky došlo nezákonne a protiústavne, nežiadam o nový OP korporácie Česká republika LTD s.r.o.“ Následne musia poslať oznámenie aj na Medzinárodný súdny dvor v Haagu. Správa má obsahovať rozhodnutie opustiť korporátny systém a vystúpiť z neho, pretože združenie tvrdí, že rozdelenie Československa neprebehlo právoplatne a Česká republika, ako je zrejmé z popisu vyššie, je iba korporáciou.

koniec, ružový vodičský preukaz, vodičák Čítajte viac Polícia opäť upozorňuje, vymeňte si ružové vodičáky. Termín sa kráti, môžu ich byť ešte státisíce

Prípadom českej vodičky sa bude teraz zaoberať príslušný mestský úrad. Vodičke hrozí v správnom konaní pokuta 5 000 až 10 000 korún a zákaz šoférovania na šesť až 12 mesiacov.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #doklady #policajti #ČSFR #ečv #dopravní policajti
Články podľa značiek