Práce na protihlukovej stene v bratislavskom Lamači začali. Vyžiadajú si obmedzenia na D2

Práce na výstavbe protihlukovej steny začnú 5. februára a vyžiadajú si aj niekoľko dočasných obmedzení na diaľnici D2.

05.02.2024 20:00
foto-prahy-a-patrola-1 Foto:
Prípravné práce, súvisiace s budovaním protihlukovej steny v Lamači si vyžiadajú aj niekoľko dočasných obmedzení na diaľnici D2.
debata

Dlhodobo žiadaná protihluková stena v bratislavskom Lamači má stáť najneskôr v auguste 2025. Vyplýva to zo zmluvy o výstavbe, ktorú Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na jeseň minulého roku podpísala so zhotoviteľom, spoločnosťou Doprastav.

Cena za výstavbu je približne 26 miliónov eur (s DPH), protihlukové steny budú po oboch stranách diaľnice D2 a aj v stredovom páse. Podľa prílohy k zmluve, ktorá stanovuje harmonogram prác, mali práce začať na jar tohto roku, dielo by mali dokončiť a začať kolaudovať v auguste 2025. Zatiaľ to vyzerá tak, že všetko ide podľa plánu.

SR Holice Doprava R7 Cesta Rýchlostná TTX Čítajte viac Hluk z R1 trápi Banskú Bystricu. Protihlukovú stenu mestu sľúbili od roku 2032

NDS totiž pred pár dňami zverejnila informáciu, že od 5. februára 2024 pristupuje v súvislosti s výstavbou tejto protihlukovej steny k prvým prípravným prácam. Tie spôsobia príležitostné dočasné obmedzenia na diaľnici D2, v lokalite medzi križovatkou Bory a čerpacou stanicou pri tuneli Sitina (km 55,00–58,00).

Plán prípravných prác Národná diaľničná spoločnosť pripravila tak, aby minimalizovala dopad na dopravu. Preto práce budú prebiehať od 8:00 do 17:00, aby sa motoristi mohli vyhnúť príležitostným obmedzeniam. Potrebné prípravné práce potrvajú niekoľko týždňov. NDS v tejto súvislosti žiada motoristov o ohľaduplnosť a vyššiu opatrnosť v danom úseku.

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #Lamač #diaľnica D2 #protihluková stena
Články podľa značiek