Z Benzinolu bude OMV. Kupuje 21 ‘čerpačiek‘. Pribudnú aj silné nabíjačky

Rakúska rafinéria prevezme celkom 21 čerpacích staníc Benzinolu na Slovensku. Ďalších šesť má nasledovať.

13.03.2024 12:00
debata (1)

OMV Slovensko, dcérska spoločnosť rakúskej spoločnosti OMV so sídlom vo Viedni, oznámila prevzatie 21 čerpacích staníc na Slovensku od spoločnosti Benzinol s opciou na získanie ďalších šiestich čerpacích staníc. Ukončenie transakcie sa očakáva v druhom štvrťroku 2024 a podlieha schváleniu regulačnými orgánmi. Nie je tajomstvom, že Benzinol vlastnený cyperskými spoločnosťami, má za sebou zložité obdobie. V roku 2022 vykázal státisícové straty.

Monopost Scuderi AlphaTauri Čítajte viac Formula 1 je opäť na Slovensku. ORLEN priviezol monopost Scuderia AlphaTauri

OMV malo na Slovensku aj doteraz druhú najväčšiu sieť s viac ako stovkou čerpacích staníc. Začlenením lokalít Benzinolu sa pozícia spoločnosti ešte posilní. V rámci akvizície príde v najbližšom období k rebrandingu odkúpených čerpacích staníc a následne k ich rekonštrukcii tak, aby zodpovedali štandardu OMV. Akvizícia môže skomplikovať plány poľského Orlenu, ktorý sa chcel u nás prepracovať práve na pozíciu trhovej dvojky. Hneď za Slovnaft s viac ako 200 čerpacími stanicami.

Slovnaft Vurup non-bio-diesel Čítajte viac Non-bio diesel: Dcéra Slovnaftu začala dodávať ‘zakázanú‘ naftu bez biozložky

„Využili sme príležitosť a prijali ponuku Benzinolu. Vďaka tejto akvizícii sa zvýši dostupnosť služieb poskytovaných v sieti čerpacích staníc OMV. Tešíme sa, že na našich nových prevádzkach privítame nových zákazníkov,“ povedala Miriam Fellingerová, retail manažérkaOMV Slovensko. Benzinol na Slovensku doteraz prevádzkoval 27 čerpacích staníc, ktoré motoristi našli od Strážskeho až po Skalicu, väčšina z nich sa nachádza na západnom a na severe stredného Slovenska. Nové prevádzky zákazníkom poskytnú štandardné aj prémiové palivá OMV MaxxMotion, ako aj miesto na odpočinok počas cestovania.

Miroslav Mrzula - Slovnaft Čítajte viac Zachránia syntetické palivá spaľovacie motory? A koľko budú stáť? Aj na to odpovedá špičkový palivár

Okrem toho bude OMV zvažovať možnosť umiestnenia nabíjačiek eMotion na nových lokalitách. Spoločnosť OMV zavádza totiž komplexnú sieť nabíjacích staníc pre elektromobily v strednej a vo východnej Európe. Implementácia zahŕňa inštaláciu 2 000 nabíjacích bodov do roku 2030, ktoré budú ponúkať vysokovýkonné nabíjačky na kľúčových európskych trhoch (Rakúsko, Rumunsko, Slovensko a Maďarsko), pričom väčšina z nich bude mať kapacitu nabíjania od 150 kW do 300 kW.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #OMV #čerpacie stanice #Benzinol
Články podľa značiek