Mooncity: Koncern VW vystavuje elektromobily v bratislavskom obchodnom centre

V Mooncity sú vystavené nielen dostupné elektromobily koncernu Volkswagen, ale aj zariadenia pre mikromobilitu a nabíjanie. Elektrické autá bude možné po registrácii aj vyskúšať.

07.05.2021 14:00
debata (1)
V Mooncity nie sú vystavené len autá, ale aj... Foto: VW
Mooncity e-mobility store 3 V Mooncity nie sú vystavené len autá, ale aj zariadenie pre mikromobilitu a nabíjanie elektromobilov.

Koncern Volkswagen vidí svoju budúcnosť ako čisto elektrickú. Jeho zámerom je, aby už na prelome tejto a nasledujúcej dekády malo približne 70 percent áut, ktoré v Európe bude predávať, elektrický pohon. Aj preto chce v najbližších rokoch vybudovať na Starom kontinente 6 veľkých tovární na výrobu batérií. Jedna z nich by teoreticky mohla stáť aj u nás, zabojujeme o ňu s Českom a Poľskom.

Volkswagen však nezabúda ani na propagáciu elektromobilov medzi záujemcami o nové autá. Aj preto práve v týchto dňoch otvoril v bratislavskom Auparku svoju prvú slovenskú expozíciu, venovanú čisto e-mobilite, volá sa Mooncity. Fungovať bude predbežne šesť mesiacov a jej cieľom je propagovať sériovo vyrábané koncernové elektromobily značiek Volkswagen, Audi a Porsche.

Dôležité je, že v predajni sa možno zoznámiť nielen s elektrickými autami (možné budú aj testovacie jazdy), ale aj s tým, ako a čím ich efektívne nabíjať, či už doma, v práci, alebo na verejných nabíjačkách.

A ktoré autá si bude možné pozrieť a prípadne aj vyskúšať? Za Volkswagen to budú modely ID.3 a ID.4, vrátane najnovšej športovej verzie ID.4 GTX s pohonom všetkých kolies. Len pre zaujímavosť, ID.4 sa pred pár dňami stal svetovým Autom roku. Značka Audi vystaví modely e-tron Sportback, e-tron GT a najnovší Q4 e-tron. Do statickej expozície prispeje aj značka Porsche modelmi Taycan a Taycan Cross Turismo.

Volkswagen ID.4 First Edition (2021) Čítajte viac Test: Volkswagen ID.4 – rodinné elektrické SUV, ktoré dáva zmysel

Osobitným prvkom je informačný panel s interaktívnymi funkciami prostredníctvom QR-kódov, ktorý vedie záujemcov cez všetky otázky týkajúce sa elektromobility – od výberu vozidla, cez alternatívy nabíjania a prepočty nákladov až po možnosti využívania zelenej elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov.

Mooncity - expozícia elektromobilov v...
Mooncity - expozícia elektromobilov v...
+2Mooncity - expozícia elektromobilov v...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #elektromobily #VW ID.3 #nabíjanie elektromobilov #Mooncity
Články podľa značiek