Mercedes-Benz urýchli ‘elektrický ohňostroj‘. Novinky prídu ešte o rok skôr

Mercedes-Benz predstavuje jeden nový elektromobil za druhým. Napriek tomu chce celý proces prechodu od spaľovacích motorov k elektrickým urýchliť.

01.07.2021 12:00
debata
Tento rok predstavil Mercedes-Benz štyri nové... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQS - 2021 Tento rok predstavil Mercedes-Benz štyri nové elektromobily. Chce však, aby ich bolo ešte viac a aby na trh dorazili o rok skôr, ako plánoval.

Koncern Daimler je v poslednom období nesmierne aktívny v rozširovaní ponuky elektromobilov. Vlani sľúbil „elektrický ohňostroj“ a sľub dodržal. Len tento rok predstavil elektrické modely EQA, EQB, EQS, ku ktorým čoskoro pribudne praktický EQT a elektrický pendant triedy E – EQE. Tie doplnia už existujúce modely – SUV EQC a luxusný Van EQV. Zdalo by sa, že rýchlejšie sa v transformácii na elektrický pohon napredovať ani nedá. Lenže Mercedes-Benz má na to iný názor. Najstaršia automobilka sveta chce tempo zvýšiť, aby získala jasný náskok pred konkurentmi.

Mercedes-Benz dealership Čítajte viac Mercedes-Benz nahradzuje dílerov agentúrami. Šetrí, kde sa dá

Všetky elektromobily naplánované na rok 2024 a 2025 majú mať premiéru približne o rok skôr, ako sa plánovalo. Uviedol to mesačník Manager Magazin s odvolaním sa na dobre oboznámené zdroje. Šéf automobilky Ola Källenius by to mal oznámiť už čoskoro. Mercedes pritom urýchlenie elektrifikácie naznačil len vlani, keď sa rozhodol, že do roku 2025 investuje do programu prechodu na elektrický pohon 70 miliárd eur. Tieto sú určené na vývoj, výskum, výrobu aj výrobné zariadenia. Naposledy sa o zrýchlení tempa hovorilo v marci. V roku 2030 by mali elektrické a plug-in hybridné autá tvoriť 50 % jeho celosvetových predajov.

Mercedes-Benz EQE - maskovaný prototyp 2021 Čítajte viac Mercedes-Benz EQE: Elektrická ‘trieda E‘ je za rohom. Možno nahradí CLS

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Mercedes #Mercedes-Benz #elektromobily
Články podľa značiek