Ford Ranger už vystrkuje rožky. Bude bratom Amaroku

Po desiatich rokoch príde Ford s novou generáciou pikapu Ranger. Bude elektrifikovaná a digitálna. A tiež pôjde o prvý výsledok spolupráce s Volkswagenom.

23.09.2021 16:00
debata
Predprodukčné prototypy nového Rangeru už... Foto: Ford
Ford Ranger - 2022 Predprodukčné prototypy nového Rangeru už podstupujú drsné testy. Zatiaľ ich finálny dizajn kryje kamufláž.

Životný cyklus úžitkových áut je dlhší ako tých osobných. Dobrým príkladom je pikap Ford Ranger. Aktuálna generácia prišla na trh v roku 2011 a až teraz ju čaká výmena stráží. Nový Ranger by sa mal predstaviť ešte tento rok. Aj preto automobilka zverejnila prvé snímky a krátke promo video. Zatiaľ však len maskovaných prototypov, ktoré absolvujú drsné skúšky v púšti, mrazoch aj v náročnom teréne.

Napriek skvelým vlastnostiam v teréne má Ranger... Foto: Ford
Ford Ranger - 2022 Napriek skvelým vlastnostiam v teréne má Ranger priniesť aj komfort na úrovni SUV.
Ford Bronco Sport - 2021 Čítajte viac Ford Bronco Sport: Toto je priamy útok na Cherokee

Ford tvrdí, že nový Ranger bude najodolnejší a najschopnejší v celej jeho histórii. Infotainment ponúkne konektivitu osobných áut. Platiť by to malo aj o jeho komforte. Z drsného pracanta sa tak stane univerzálny model pre prácu, rodinu aj zábavu. Nič viac však automobilka neprezradila. Šepká sa, že pod kapotou by sa mohla objaviť plug-in hybridná sústava. Úplná elektrifikácia sa neočakáva, keďže v týchto vodách má Ford už väčší F-150 Lightning.

Nie je tajomstvom, že nový Ranger bude prvým hmatateľným výsledkom spolupráce s Volkswagenom, ktorý na jeho základoch postaví druhú generáciu Amaroku. Ten však príde na trh neskôr ako Ranger, ktorý by sa mal k prvým zákazníkom dostať v polovici budúceho roka. Napriek rozsiahlej technickej unifikácii majú mať tieto dvojičky radikálne odlišný dizajn. Na oplátku ponúkne Volkswagen Fordu svoju elektrickú platformu MEB.

Ford Fiesta ST - 2021 Čítajte viac Ford Fiesta: Modernizácia prináša mild-hybrid aj digitálny kokpit

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Ranger
Články podľa značiek