Škoda obnovila výrobu Enyaqu iV. Smolu nemal prvý raz

Po niekoľkých týždňoch sa Škode podarilo rozbehnúť montážne linky s jej elektrickým SUV. Zohnala chýbajúce dielce.

28.04.2022 14:00
debata
Trvalo niekoľko týždňov, kým sa Škode podarilo... Foto: Škoda-Auto
Škoda Enyaq Coupé iV - výroba 2022 Trvalo niekoľko týždňov, kým sa Škode podarilo zabezpečiť dostatok káblových zväzkov pre výrobu jej elektrickej vlajkovej lode – Enyaqu iV. Od marca linky stáli.

Výrobu Enyaqu iV, prvého elektromobilu Škody na platforme MEB, spustila česká automobilka vo svojom hlavnom závode v Mladej Boleslavi v novembri 2020. Enyaq iV tak vhupol do ťažkých pandemických čias a za krátko aj do čipovej krízy. Situáciu s jeho montážou však skomplikovali aj masívne problémy so softvérom a vlani nešťastný požiar dodávateľa plastových komponentov interiéru. Skutočnou ranou však bola až vojna na Ukrajine a s ňou spojený marcový výpadok káblových zväzkov, ktorý si vyžiadal úplné zastavenie produkcie Enyaqu iV na niekoľko týždňov. Vrátane novučičkej verzie Coupé.

Teraz však Škoda oznámila, že sa jej podarilo zabezpečiť dostatok súčiastok na obnovenie výroby. Jej dlhodobým cieľom je zachovať plnú výrobnú kapacitu. To však závisí od dostupnosti komponentov. Na začiatok počíta s týždňovou kapacitou 1 000 vozidiel a táto sa má v priebehu dvoch mesiacov postupne zvyšovať. Škoda však jedným dychom dodáva, že vývoj logistických reťazcov nie je možné v tejto chvíli predpovedať. V dlhodobom horizonte by sa malo v závode v Mladej Boleslavi denne montovať až 370 Enyaqov iV. Pripomeňme, že elektrické SUV Enyaq je jediným elektromobilom koncernu Volkswagen na platforme MEB, ktorý vzniká mimo Nemecka.

Škoda - výroba Kaluga Rusko Čítajte viac Škoda: Obnoviť výrobu v Rusku je neprijateľné. Tamojší zamestnanci vydierajú

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #výroba áut #Škoda Enyaq iV #Škoda Enyaq Coupé iV
Články podľa značiek