Range Rover Sport: Novú generáciu ukážu v máji. Bude na naftu aj elektrinu

Pol roka po premiére aristokratického Range Roveru nás čaká odhalenie jeho športovejšej verzie. Platforma MLA-Flex umožní rozsiahlu elektrifikáciu, ale aj použitie klasických spaľovacích motorov.

02.05.2022 18:00
debata
Range Rover Sport bude výrazne elektrifikovaný,... Foto: Land Rover
Range Rover Sport - 2022 Range Rover Sport bude výrazne elektrifikovaný, ale na svoje prašné korene nezabudne.

Piatu generáciu luxusného Range Roveru na novej platforme MLA-Flex sme spoznali už vlani. Bolo len otázkou času, kedy sa objaví jeho športovejšia verzia Range Rover Sport. Čakať už dlho nebudeme, pretože britský koncern JRL prezradil, že premiéru chystá na 10. mája. To je však všetko, čo o ňom vieme oficiálne. K strohej informácii pribalila automobilka ešte zopár tajuplných snímok.

Land Rover Range Rover - 2022 Čítajte viac Range Rover: Aristokrat terénu bude jazdiť aj na elektrinu. Diesel však nezradí

V každom prípade bude Range Rover Sport kratší a nižší ako vlajková loď. Kompaktnejším rozmerom má zodpovedať dynamickejší dizajn. Napriek masívnej elektrifikácii, ktorej vrcholom by mohol byť plug-in hybrid P510 s výkonom až 375 kW, batériou s kapacitou 38,2 kWh a bezproblémovým dojazdom minimálne 100 km, Sport nezabudne ani na klasické motory. V ponuke majú zostať 6-valcové dieselové pre D250 (183 kW), D300 (21 kW) a D350 (257 kW), ale tentoraz vybavené úspornou 48 V mild-hybridnou technológiou.

Snímka z interiéru naznačuje, že Sport bude... Foto: Land Rover
Range Rover Sport - 2022 Snímka z interiéru naznačuje, že Sport bude blízkym príbuzným veľkému Range Roveru. Napríklad aj infotainmentom a rozložením ovládacích prvkov.

Benzínovou alternatívou budú mild-hybridné 6-valce pre P360 (265 kW) a P400 (294 kW). Chýbať by nemal ani vrcholový 8-valec P350 (390 kW) s dvojicou turbodúchadiel. Je zaujímavé, že tento agregát, nahrádzajúci pôvodný 8-valec 4,4 Supercharger s kompresorom, dodá Land Roveru BMW. Patriť by mal verzii SVR. Ako naznačuje prvé promo video, napriek športovým génom nemá nový Sport zanevrieť ani na terén. Špekulovať však ďalej nemá význam, keďže svetový debut je naozaj za rohom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Land Rover #Range Rover #Range Rover Sport
Články podľa značiek