Hyundai Ioniq 7: Takto by mohlo vyzerať 7-miestne elektrické SUV v sérii

Po Hyundai Ioniq 5 je v pláne veľké elektrické SUV Ioniq 7. Predstaviť by sa malo v roku 2024. Vychádzať bude zo štúdie Seven Concept. Jeho reálnu podobu sa snažili odhaliť grafici z GotchaCars.

09.05.2022 18:00
Hyundai Ioniq 7 - ilustrácia 2022 Foto:
Nové veľké elektrické SUV Ioniq 7 s troma radmi sedadiel bude vychádzať z konceptu Seven. Jeho rázvor bude ohromných 3 200 mm.
debata

Hyundai zažiaril s Ioniqom 5 na elektrickom nebi. Hoci v Európe sa mu nepodarilo získať titul auta roka, ocenený bol tým svetovým World Car of the Year . A to je ešte len na začiatku elektrickej ofenzívy. Tá bude pokračovať. Napríklad sedanom Ioniq 6, ktorý vznikne zo štúdie Prophecy, či veľkým 7-miestnym SUV Ioniq 7, ktorého podobu naznačila vlaňajšia štúdia Hyundai Seven. Dizajn pôsobil naozaj odvážne, ale sériová verzia sa bude musieť uskromniť s menej futuristickým vzhľadom. A práve ten sa pokúsili naznačiť ilustrátori z GotchaCars. Jednoducho, koncept prerobili v počítači na normálne auto.

Hyundai Seven Concept - 2021 Čítajte viac Hyundai Seven Concept: Elektrické SUV nemá ďaleko od reality

Vpredu však zachovali diódovú linku. Pixelové svetlá nahradili tradičnými LED. Zrušili tiež „samovražedný“ zadný pár dverí a pridali klasický stredový stĺpik a kľučky dverí, známe z Ioniqu 5. Z profilu zaujmú ostré prelisy v uhle 45 stupňov, inšpirované opäť Ioniqom 5. K zadnej časti sa už nedostali. Pripomeňme, že novinka bude stáť na platforme E-GMP. V koncepte Seven bol jej rázvor náprav maximalizovaný až na 3 200 milimetrov. Jej súčasťou bola dvojica elektromotorov s výkonom 320 kW a 800 V batéria s kapacitou, ktorá mala zabezpečiť dojazd 480 km.

Hyundai Seven Concept - 2021
Hyundai Seven Concept - 2021
+3Hyundai Seven Concept - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Ioniq #Hyundai Ioniq 7
Články podľa značiek