Blažek Moto Gisela: Česi stvorili unikátny cafe racer. Skončil v Bratislave

Táto motorka vznikla na zákazku, no autorom sa tak zapáčila, že ju zaradili do výrobného programu. Základom je pritom Yamaha YBR 125. Prvý kus zamieril do Bratislavy.

15.06.2022 18:00
debata
Asi by ste nepovedali, že Gisela bola pôvodne... Foto: Blažek Moto
Blažek Moto Gisela - 2022 Asi by ste nepovedali, že Gisela bola pôvodne Yamahou YBR 125. Z originálu na nej veľa neostalo.

Česká spoločnosť Blažek Moto sídliaca v Jablonci nad Orlicí sa venuje stavbe zákazkových motocyklov. No okrem toho má aj svoj vlastný výrobný program. Na jej stránkach nájdete napríklad model Konrad vychádzajúci z BMW K110 alebo Hans, ktorého základom je Honda CB 500. A teraz prišiel na rad tretí cafe racer, tentoraz s oveľa menším objemom aj výkonom. Novinka s názvom Gisela je totiž výrazne prepracovanou Yamahou YBR 125. Zostal z nej len rám a jednovalcový motor. Takmer všetko ostatné je nové. Blažek Moto sa totiž pýši veľkým podielom ručnej práce.

Atraktívny cafe racer je nabitý modernými... Foto: Blažek Moto
Blažek Moto Gisela - 2022 Atraktívny cafe racer je nabitý modernými technológiami. Napríklad odomykaním cez mobil alebo spojením riadiacej jednotky motora cez Bluetooth.
Jawa 210 - Babeta ako scrambler Čítajte viac Jawa 210: Český nadšenec premenil Babettu na drsný scrambler

Štýlový dizajn dotvára autorská nádrž, nové blatníky, riadidlá či kožené sedadlo. Zároveň je Gisela odstrojená od všetkého nepotrebného, ako sa na puristický cafe racer patrí. Vďaka tomu je asi o 25 kg ľahšia ako originál od Yamahy. Takže 7,3 kW z jej jednovalca ponúkne viac dynamiky. Ako je však pre Blažek Moto typické, aj Gisela kombinuje svet dávno minulý s najmodernejšími technológiami. Takže odomknúť ju môžete aplikáciou v mobilnom telefóne. Nechýbajú LED reflektory, smerové svetlá integrované do rukovätí, prepojenie s riadiacou jednotkou motora cez Bluetooth alebo displej miesto „budíkov“.

Aj svetelná technika sa spolieha na najnovší... Foto: Blažek Moto
Blažek Moto Gisela - 2022 Aj svetelná technika sa spolieha na najnovší trend LED diód.
Harley-Davidson - Jawa Čítajte viac 'Harley-Jawatson': Zlaté české ručičky stvorili Jawu z Harleya

Zaujímavý je aj príbeh Gisely. Tá vznikla na zákazku, keď majiteľ modelu Hans hľadal čosi menšie pre svoju partnerku. Voľba padla na úpravu Yamahy YBR 125. Samotným tvorcom sa zapáčila natoľko, že sa rozhodli Giselu zaradiť ako tretí model do svojho portfólia. A čo je prekvapujúce, na facebookovej stránke spoločnosti sa dozvieme, že Gisela zamierila rovno do Bratislavy. Každá ďalšia môže byť upravená presne podľa požiadaviek zákazníkov. Týkať sa to môže farby, materiálov, ale aj nastavenia podľa výšky a váhy. Predbežná cena je odhadovaná na 249 000 českých korún, čo je približne 10 000 eur.

Blažek Moto Gisela - 2022
Blažek Moto Gisela - 2022
+8Blažek Moto Gisela - 2022

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motocykle #Yamaha #Cafe Racer #Blažek Moto #Gisela
Články podľa značiek