Staré Dacie končia! Modely štartujú s novým logom

Dacia predstavila nové logo už pred rokom. No až teraz prichádza jeho čas. Objaví sa hneď na štyroch modeloch.

16.06.2022 18:00
debata
Je to asi prvýkrát čo automobilka mení logo na... Foto: Dacia
Dacia - nová vizuálna identita 2022 Je to asi prvýkrát čo automobilka mení logo na všetkých svojich modeloch súčasne. Aj na tých starších.

Dacia nám predostrela svoje plány a novú vizuálnu identitu už pred rokom. Až tak veľa sa však toho v realite nezmenilo. Vlastne nič. Dokonca aj vlani predstavený 7-miestny Jogger a elektrický Spring dostali starý emblém. Značka vraj chcela komunikovať svoju novú vizuálnu identitu najprv na sociálnych sieťach a až potom na autách. Ten moment práve prichádza, ale DNA Dacie sa nemení. Ešte tento mesiac sa tak na Daciách Duster, Jogger, Sandero a Spring objaví nový znak.

Nový font nájdete aj v interiéri. Foto: Dacia
Dacia - nová vizuálna identita 2022 Nový font nájdete aj v interiéri.

Má jednoduchý dizajn zobrazujúci písmena D a C, ktoré majú pôsobiť ako články reťaze. Napokon, videli sme ho už na vlaňajšom koncepte Dacia Bigster. Len teraz je biele. Podľa Dacie nové logo odráža robustnú jednoduchosť nového dizajnu a symbolizuje „väzbu“ komunity Dacie. Asi po prvýkrát v histórii automobilového priemyslu sa nové logo mení plošne na všetkých produktoch súčasne. Zákazníci si môžu vozidlá s novou vizuálnou identitou objednať už oddnes – 16. júna.

Dacia - logo Čítajte viac Dacia: Aj Rumuni menia logo. Príde ešte pred Bigsterom

Oficiálne sa predstavia na septembrovom parížskom autosalóne, ale ešte predtým dorazia do showroomov Dacie v celej Európe. Spolu s novým logom sa jemne mení aj dizajn výpletu masky. Emblém sa tiež objaví na kolesách a v interiéri na volante. Exteriér osvieži nový zemitý odtieň laku Lichen Khaki inšpirovaný machom, ktorý mal premiéru na koncepte Bigster. Dostupný bude pre Duster, Sandero, Jogger aj Spring.

Dacia - nová vizuálna identita 2022
Dacia - nová vizuálna identita 2022
+9Dacia - nová vizuálna identita 2022

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia
Články podľa značiek