Nové logo Kie mätie. Ukázal to Google

Kia predstavila nové logo v januári 2021. To je dosť dlhá doba na to, aby ho ľudia zaregistrovali. A predsa - sú z neho zmätení. Namiesto výrazu Kia vyhľadávajú na Google neexistujúcu automobilku.

29.11.2022 12:00
debata
Nie všetci čítajú nové logo kórejskej... Foto: Kia
Kia Sportage - EU 2021 Nie všetci čítajú nové logo kórejskej automobilky ako Kia. Mnohým sa vybavia skôr písmená KN, alebo tiež KM, IM, VKN a podobne.

Nové logo Kie je možno zaujímavejšie, ako to predošlé, ale pri jeho návrhu grafici čosi zanedbali. Zvláštne štylizované spojenie písmen K, I a A nemusí nezainteresovaný divák prečítať správne. Núkajú sa totiž aj iné možnosti – napríklad KN alebo KM. A aj sa to deje. Poukázal na to analytik Ashwinn Krishnaswamy, ktorý zistil, že na vyhľadávači Google len v USA hľadá viac ako 30 000 užívateľov mesačne informácie o slovnom spojení „KN car“, „KN SUV“ či dokonca priamo „KN Telluride“ alebo „KN Carnival“. A to presne od začiatku vlaňajšieho roka, keď k zmene došlo.

Pyrotechnická show pri odhalení nového loga automobilky Kia. Čítajte viac Kia predstavila nové logo neuveriteľnou šou. Použila 303 ‘horiacich‘ dronov!

Podobne to má byť v Austrálii či vo Veľkej Británii. To je jasný dôkaz toho, že novému logu Kie chýba jednoznačný výklad. Nejde však o žiaden veľký problém, pretože v porovnaní s počtom ľudí, ktorí v USA vložia do Google správne kľúčové slovo Kia, ide o zanedbateľné množstvo. Mesačne sa o túto značku zaujíma až 1,83 milióna užívateľov. To môže Kiu nepochybne tešiť. A ako ukazuje klesajúci počet zmätočných hľadaní, na nové logo si začínajú zvykať aj tí, ktorí k nemu automobilku doteraz priradiť nevedeli.

Prvým modelom s novým logom sa stala elektrická... Foto: Kia
Kia Niro - 2022 Prvým modelom s novým logom sa stala elektrická Kia EV6.
Kia EV6 - 2021
Kia EV6 - 2021
+11Kia EV6 - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia
Články podľa značiek