Corvette sa osamostatňuje. Už nechce byť Chevroletom

Corvette chce predávať širšie portfólio áut, vrátane crossoverov. Po osamostatnení by mala byť väčšina z nich elektrických.

06.12.2022 14:00
debata
Corvette sa po osamostatnení už nechce... Foto: Chevrolet
Chevrolet Corvette Stingray EÚ - 2021 Corvette sa po osamostatnení už nechce sústreďovať len na športové autá. (na foto je Stingray Convertible)

Automobilový priemysel prežíva v súčasnosti veľkú štrukturálnu zmenu, ktorá súvisí najmä s prechodom na elektromobilitu. V rámci toho v posledných rokoch zažívame nielen boom nových značiek, ktoré by si tiež chceli odhryznúť svoj diel z koláča, ale popri tom sa aj osamostatňujú divízie, ktoré ešte nedávno boli súčasťou mainstreamových značiek.

Jedným z najúspešnejších príbehov je oddelenie Cupry od SEAT-u. Ako samostatná značka je v súčasnosti Cupra v kurze a predáva sa tak dobre, že výsledky jej môže závidieť aj donedávna materský SEAT. Rovnako sa osamostatnila od Citroënu jeho ešte nedávno luxusná divízia DS, alebo športová divízia Polestar od Volva. A dokonca ani Porsche už nechce mať nič spoločné s Audi. Aktuálne má „zajačie úmysly“ aj prestížna športová značka Corvette, ktorá viac už nechce byť Chevroletom.

Chevrolet Corvette Hybrid - požiar prototypu 2022 Čítajte viac Prototyp elektrickej Corvette zhorel do tla. Počas testov

A vyzerá to tak, že už viac nechce byť ani výlučne športovou a bude mať širšie portfólio, sústredí sa na elektromobily. K tejto zmene by malo prísť od roku 2025. V ňom totiž plánuje GM uviesť na trh značku Corvette ako úplne samostatnú. V jej portfóliu by malo byť štvordverové kupé a doplniť by ho mal aj v súčasnosti módny crossover. Obe by mala poháňať elektrina.

Koncern GM si od osamostatnenia značky Corvette sľubuje komerčný úspech, práve jej meno by malo prilákať aj záujemcov o iné než športové modely, tak ako sa to napríklad podarilo už zmienenému Porsche. To sa veľkého komerčného úspechu dočkalo s SUV Cayenne, alebo crossoverom Macan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #Corvette #Chevrolet #GM
Články podľa značiek