Mitsubishi XRT Concept: Toto je prvý pohľad na nový pikap L200

Mitsubishi sľúbilo veľkú modelovú ofenzívu. Chýbať v nej nebude ani legendárny pikap L200, známy aj ako Triton. Zatiaľ má podobu „lávového“ konceptu XRT. Sériovú verziu však uvidíme ešte túto jar.

03.04.2023 14:00
debata
Koncept Mitsubishi XRT nie je ničím iným ako... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi XRT Concept - 2023 Koncept Mitsubishi XRT nie je ničím iným ako „vytuneným“ predobrazom nového pikapu Triton, ktorý poznáme v Európe ako L200.

Aj keď je v súčasnosti najväčšou novinkou Mitsubishi veľké SUV Outlander, čoskoro ho bude nasledovať ešte významnejší model. Na autosalóne v Bangkoku totiž predstaví koncept novej generácie pikapu L200, známeho tiež ako Triton. Ten je vôbec najpredávanejším modelom troch diamantov. To aj preto, že na rozdiel od mnohých iných mieri až na 150 trhov sveta. Premiéra v Bangkoku nie je náhodná, práve Thajsko je totiž jeho rodiskom. Vyrába sa v továrni v Laemchabangu. Po uvedení na thajskom trhu, už túto jar, budú nasledovať ďalšie regióny, najmä krajiny Juhovýchodnej Ázie (ASEAN) a Oceánie.

Mitsubishi - strednodobý plán Challenge 2025 Čítajte viac Mitsubishi chystá megaofenzívu. Do roku 2028 predstaví 16 noviniek

Mitsubishi sľubuje, že Triton bude úplne novou generáciou po deviatich rokoch. Ako naznačuje koncept, máme sa pripraviť na agresívnejší dizajn vyjadrujúci schopnosti Tritonu v teréne. Mitsubishi hovorí doslova o „zúrivom“ dizajne. Kolmú masku a horizontálne situovanú kapotu dopĺňajú masívne blatníky a obrie terénne pneumatiky. Vzor na karosérii je inšpirovaný štruktúrou lávových kameňov, pričom boky zdobí nápis RalliArt s desiatimi prúžkami, čo má vyjadrovať vášeň Mitsubishi pre súťaže. A Triton si čoskoro naozaj zasúťaží, pretože Mitsubishi nasadí jeho prototyp na drsnú rely Asia Cross Country Rally 2023 v skupine T1.

Dramatický dizajn dodávajú XTR masívne... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi XRT Concept - 2023 Dramatický dizajn dodávajú XTR masívne nárazníky a blatníky, ako aj „lávový“ lak a drsné terénne pneumatiky. Na korbe si vozí dve plnohodnotné rezervné kolesá.

O technike Tritonu Mitsubishi zatiaľ mlčí. Nevieme ani to, či sa ako L200 dostane so Európy. V súčasnosti už tento pikap nie je v ponuke. Má však z neho vzniknúť aj drsnejší off-road, označený ako PPV (pick-up passenger), nástupca niekdajšieho Pajera Sport. To však nie sú všetky novinky troch diamantov. Pripomeňme, že v nasledujúcich piatich rokoch príde japonská značka celkovo so 16 novými modelmi, z toho deviatimi elektrifikovanými a štyrmi čisto elektrickými. Medzi tie hlavné európske bude patriť nový Colt, Outlander, ale aj kompaktné elektrické SUV na základe konceptu XFC.

Mitsubishi XRT Concept - 2023
Mitsubishi XRT Concept - 2023
+12Mitsubishi XRT Concept - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Mitsubishi #pikap #Mitsubishi L200 #Mitsubishi XRT
Články podľa značiek