Jaguar Land Rover mení názov. Vytvorí až štyri samostatné značky

Na základe stratégie „House of Brands“ vznikne spoločnosť JLR, ktorá bude zahŕňať štyri značky: Range Rover, Discovery, Defender a Jaguar.

04.05.2023 12:00
Land Rover Range Rover Velar - 2023 Foto:
Označenie "Land Rover" už nebude patriť žiadnemu konkrétnemu modelu. Stane sa "puncom kvality".
debata

Meno spoločnosti Jaguar Land Rover končí, nahradí ju po novom JLR. Tá bude v pozadí, pozornosť sa sústredí na štyri samostatné značky: Range Rover, Discovery, Defender a Jaguar. Zmena označenia a dôrazu má pomôcť „umocniť jedinečnosť našich typických britských značiek,“ uviedol vo vyhlásení hlavný kreatívny riaditeľ spoločnosti Gerry McGovern.

Zmyslom tejto stratégie, zameranej na vytvorenie samostatnej značky pre každý modelový rad, je práve zdôraznenie rozdielov a diferencií, vďaka ktorému bude by mala každá z nich pôsobiť viac autenticky a svojbytne.

Range Rover Sport SV - kamufláž 2023 Čítajte viac Range Rover Sport SV: Rozlúčka s V8 má byť brutálna

Konkrétne v prípade Land Roveru chce spoločnosť JLR upriamiť pozornosť na tri hlavné piliere. Range Rover má byť stelesnením luxusu, Discovery bude „rodinnou“ značkou a Defender bude klásť dôraz na svoje off-roadové korene s dôrazom na odolnosť. Doplní ich Jaguar, ktorý bol samostatnou značkou aj doteraz.

A keď sme už pri Jaguare, tak jeho prvým autom predstaveným v rámci novej stratégie bude štvordverové elektrické GT so základnou cenou niekde okolo 120 000 eur a s dojazdom až 700 kilometrov.

Ak vás zarazilo, že na žadnom modeli nefiguruje ikonické označenie Land Rover, nie ste sami. Vyvolalo to pomerne veľkú polemiku. Spoločnosť JLR na ňu reagovala vysvetlením, že označenie Land Rover bude súčasťou všetkých SUV a bude použité ako „punc kvality“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #defender #Range Rover #Discovery #Jaguar Land Rover #JLR
Články podľa značiek