Tesla vyrobila svoj prvý Cybertruck. Mešká s ním dva roky

Cybertruck je najextravagantnejším a zároveň aj najkontroverznejším modelom Tesly.

17.07.2023 15:00
cybertruck Foto: , ,
Prvý sériový Cybertruck je na svete. Je nepochybne najkontroverznejším modelom v ponuke Tesly.
debata (2)

Futuristické SUV Cybertruck, vyzerá akoby prišlo priamo z postapokalyp­tického Mad Maxa. Elon Musk ním ešte v roku 2019 doslova šokoval svet. Auto si okamžite získalo fanatických prívržencov, no vyslúžilo si aj vlnu kritiky a posmeškov.

Tie začali už po nešťastnej prezentáícii auta, počas ktorej hlavný dizajnér hodil do predného okna auta oceľovú guľu, aby dokázal jeho odolnosť a nerozbitnosť. Ibaže sklo prasklo. Potom skúsil napraviť dojem hodením gule do zadného skla, no prasklo aj to.

Tesla Cybertruck - prototyp 2019
Tesla Cybertruck - prototyp 2019
+4Tesla Cybertruck - prototyp 2019

Musk ešte počas jeho oficiálneho predstavenia uviedol, že sa začne vyrábať koncom roka 2021, potom v roku 2021 upresnil, že to bude v roku 2022. Koncom roku 2021 už neplatilo ani to. Do výroby sa podľa vtedajších Muskových vyjadrení mal Cybetruck dostať koncom prvého kvartálu tohto roku – a aj to len v limitovanom množstve. Tento sľub sa tiež nenaplnil, no máme tu tretí kvartál a neuveriteľné sa stalo skutočnosťou – na svete je prvý sériový kus.

Video: Tesla opäť predviedla čo (ne)dokáže jej Autopilot
Video

Sme zvedaví, ako sa tento model uvedie, pretože uniknuté informácie z jeho testovania, hovoria o celej sérií mimoriadne vážnych problémov. Viac sme o nich písali v tomto článku:

Tesla  Cybertruck Čítajte viac Tesla Cybertruck má mať vážne problémy. Vyplýva to z tajných dokumentov

Sme zvedaví aj na oficiálnu cenu, ktorá zrejme bude zverejnená v najbližších dňoch. Podľa Elona Muska mal Cybertruck stáť od 40 000 dolárov, neskôr však boli všetky cenové odhady z webovej stránky spoločnosti odstránené. Automobilka teraz záujemcov informuje, že „konečný cenník bude poskytnutý, keď sa bude blížiť dátum doručenia vozidla.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Cybertruck. elektromobil #elektrický pickup
Články podľa značiek