Hyundai Ioniq 5 dostal ďalšie digitálne zrkadlo

Elektrický crossover Hyundaia prichádza s digitálnym vnútorným spätným zrkadlom. Funguje vo dvoch režimoch.

03.08.2023 12:00
Hyundai Ioniq 5 - 2023 Foto:
Hyundai Ioniq 5 už mohol byť vybavený vonkajšími digitálnymi spätými zrkadlami. Teraz v balíku Techno Pack pribudlo aj to vnútorné.
debata

Modernizovaný Hyundai Ioniq 5 modelového roku 2024 prináša hneď niekoľko zlepšení. Tou hlavnou je zväčšená kapacita batérie z pôvodných 72,6 až na 77,4 kWh. To znamená predĺženie dojazdu až na 507 km. Zadokolky zas dostali silnejší elektromotor s výkonom zvýšeným na 168 kW. Pri dvojmotorových verziách stúpol výkon na 239 kW. To znamená zlepšenie o osem, respektíve o 14 kilowattov. Pribudol aj systém predhrievania batérie, čo zrýchli nabíjanie v chladnom počasí. Zaujímavý je ale aj nový Techno Pack, ktorý Ioniq 5 obohacuje o digitálne spätné zrkadlá. Nielen o vonkajšie, ale najnovšie aj o to vnútorné.

Hyundai IONIQ 5 N (2023) Čítajte viac Na svete je extrémny Hyundai Ioniq 5 N. Parametre má skvelé

Zdrojom obrazu je kamera zabudovaná v zadnom spojleri, takže obraz nie je limitovaný veľkosťou zadného okna. Vodič má tak lepší prehľad o dianí za vozidlom. Zrkadlo funguje vo dvoch režimoch. Štandardný režim zobrazenia má horizontálny uhol približne 20 stupňov. Rozšírené zobrazenie zväčšuje uhol až na 50 stupňov. Režim zobrazenia prepína vodič tlačidlom na ráme zrkadla. Aby nedochádzalo k oslňovaniu svetlami vzadu idúcich vozidiel, je digitálne spätné zrkadlo vybavené clonením silných zdrojov svetla. Pre tých, ktorým digitálne zrkadlá nevyhovujú, ponúka Hyundai naďalej osvedčenú klasiku. Výroba vynoveného Ioniqu 5 sa začne ešte tento mesiac.

Hyundai Ioniq 5 (2023)
Hyundai Ioniq 5 (2023)
+5Hyundai Ioniq 5 (2023)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #digitálne zrkadlá #Hyundai Ioniq 5 #digitálne spätné zrkadlá
Články podľa značiek