Fremantle Highway: Rolls-Royce potvrdil, že zhoreli aj jeho autá. Aké tam ešte boli?

Na palube lode bolo "niekoľko stoviek" automobilov BMW a Mercedes-Benz, ako aj "menší počet" luxusných modelov Rolls-Royce.

07.08.2023 12:00
Fremantle Highway Foto:
Loď prevážala takmer štyritisíc áut.
debata (2)

O požiari lode Fremantle Highway sme písali už viackrát. Podobne, ako v prípade požiaru lode Felcity Ace je však veľmi problematické dopátrať sa k tomu, aké autá vlastne prevážala. Zatiaľ sú informácie veľmi chudobné.

Jedno z mála presných čísiel, ktoré sú známe, je celkový počet prepravovaných áut. Na palube ich bolo 3 783. Magazín Automobilewoche koncom uplynulého týždňa s odvolaním sa na nemenované zdroje priamo z automobilky BMW uviedol, že loď Fremantle Highway prevážala „nízky štvormiestny počet“ automobilov značiek BMW a Mini.

Štart rakety? Nie, to iba horela elektrická kolobežka
Video

BMW tieto informácie označilo za špekulácie, ktoré nebude komentovať a doplnilo, že klientov bude informovať o škodách priamo. Mercedes-Benz taktiež potvrdil, že loď prevážala aj jeho modely, konkretizovať ich však odmietol, rovnako ako aj uviesť ich presný počet. Išlo však vraj rádovo „o stovky kusov“. Niektoré zdroje hovoria o 300 kusoch.

Felicity Ace Čítajte viac S Felicity Ace sa potopili skutočné poklady. Aj desiatky Porsche z Bratislavy

Koncom minulého týždňa potvrdila aj luxusná automobilka Rolls-Royce, že loď prevážala „niekoľko ich áut“ – taktiež bude klientov informovať o škodách priamo.

Zaujímavé konkrétne číslo zverejnila charterová spoločnosť K Line, ktorá potvrdila, že na palube lode bolo takmer 500 elektrických áut. To je výrazne viac než 25, čo bol pôvodne uvádzaný počet. Taktiež sa objavila informácia od záchrannej spoločnosti Boskalis, ktorá tvrdí, že 800 áut na palube lode je stále nepoškodených. Ich vyloženie v prístave Eemshaven bude trvať rádovo týždne. Až potom sa zrejme dozvieme, ktoré autá boli prevážané a ktoré požiar „prežili“.

Predstavitelia spoločnosti Royal Boskalis Westminster, ktorá sa na záchrane lode a jej nákladu podieľala tvrdia, že požiar určite vypukol na jednej palube s autami. Či ho však skutočne spôsobila batéria elektromobilu, sa bude ešte len vyšetrovať.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #požiar lode #požiar batérie #Fremantle Highway #preprava elektromobilov
Články podľa značiek