Mahindra Vison Thare.e: Indický Wrangler chce zmeniť dizajn a skončiť s naftou

Koncept Mahindra Thar.e je víziou jedného z najpredávanejších off-roadov v Indii. Spolieha sa na drsný dizajn a elektrický pohon.

28.09.2023 18:00
debata
Mahindra Thar.e je zatiaľ len koncept, ale nie... Foto: Mahindra
Mahindra Vision Thar.e Concept - 2023 Mahindra Thar.e je zatiaľ len koncept, ale nie je vylúčené, že menej odvážnu verziu uvidíme na montážnych linkách.

Mahindru Thar síce v Európe nepoznáme, ale v Indii je skutočnou legendou. Korene tohto pravoverného off-road s rysmi Jeepu Wrangler sú v osemdesiatych rokoch. Púštny názov Thar dostal síce až v roku 2010, ale v podstate ide o evolúciu oveľa staršieho typu MM540. Paralela s Wranglerom nie je vôbec náhodná. Mahindra totiž Jeep série CJ vyrábala už od štyridsiatych rokov minulého storočia. A pre jeho indický derivát vidí miesto aj v budúcnosti. Naznačuje to odvážnym koncept Mahindra Thar.e, ktorý sa predstavil na podujatí Futurescape v juhoafrickom Kapskom Meste.

Autentický duch off-roadu kombinuje Thar.e s... Foto: Mahindra
Mahindra Vision Thar.e Concept - 2023 Autentický duch off-roadu kombinuje Thar.e s čisto elektrickým pohonom. Žiadne informácie o technike však nepadli.
Mahindra Thar - 2020 Čítajte viac Wrangler? Nie, len Mahindra opäť provokuje Jeep

Štúdia šokuje drsnými tvarmi, ktoré majú stelesňovať autentický duch a húževnatosť off-roadu, hoci komfortom by malo Thar.e koketovať skôr s SUV. „Thar.e je viac než len vytvorenie ďalšieho off-roadu, formuje víziu, ktorá predstavuje progresívny krok v automobilovom dizajne, bez toho, aby sme zabudli, odkiaľ sme prišli. Thar.e je naším vyhlásením o vzrušujúcej a zodpovednej budúcnosti," povedal na konto konceptu Pratap Bose, šéfdizajnér koncernu Mahindra & Mahindra. Zdá sa, že Thar.e má odnímateľné panely karosérie a využíva množstvo recyklovaných materiálov.

Interiér je jednoduchý a funkčný. Digitalizácii... Foto: Mahindra
Mahindra Vision Thar.e Concept - 2023 Interiér je jednoduchý a funkčný. Digitalizácii sa však nebráni.
Mahindra XUV700 (2022) Čítajte viac SUV Mahindra XUV700 je obrovský hit! V poradovníku naň čaká vyše 100 000 ľudí

V interiéri spája Thar.e minimalizmus s funkčnosťou a zameriava sa len na to podstatné pre jazdu v teréne. Prvky ako centrálna otočná obrazovka, robustné držadlá a prehľadné usporiadanie ovládačov zdôrazňujú praktickosť Thar.e pre dobrodruhov v meste aj v teréne. Bohužiaľ, o technike nič nevieme. V každom prípade je Thar.e čistým batériovým elektromobilom s dvojicou elektromotorov. Pri svojich rozmeroch sa v ňom iste nájde dostatok miesta pre batériu, ktorá by mu mohla zaručiť solídny dojazd. O budúcnosti štúdie nie je zatiaľ nič známe.

Mahindra Vision Thar.e Concept - 2023
Mahindra Vision Thar.e Concept - 2023
+23Mahindra Vision Thar.e Concept - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Mahindra #Mahindra Thar #Mahidra Thar.e
Články podľa značiek