VW Passat: Takto mohol vyzerať sedan. Nič z neho nebude

Z deviatej generácie Passatu bude už len kombi. Klasickú karosériu sedanu totiž vyfasoval iba elektrický VW ID.7 a automobilka nechce, aby minulosť prekážala budúcnosti. Známy ilustrátor nám však ukázal, ako by mohol vyzerať.

29.09.2023 18:00
debata (2)
Ilustrátor Theo Chin vytvoril virtuálnu podobu... Foto: Theo Chin
VW Passat sedan - ilustrácia 2023 Ilustrátor Theo Chin vytvoril virtuálnu podobu VW Passat s karosériou sedanu. Nepochybne sa trafil, i keď overiť to nemožno. Jednoducho preto, že z deviatej generácie je už len kombi Variant.

Volkswagen elektrifikuje vo veľkom. Nažive síce udržiava aj klasické modely ako Polo, Golf, Passat a samozrejme, niekoľko SUV od malého T-Crossu až po luxusný Touareg, ale ponuka verzií sa skôr zužuje, ako rozširuje. Poslednou obeťou elektrifikácie sa stal Passat s karosériou sedan – niekdajší európsky bestseller strednej triedy. Nedávno predstavená deviata generácia príde totiž na trh len ako kombi Variant. Sedan by si totiž prekážal s novou elektrickou limuzínou ID.7. Je to škoda, pretože i keď predaje Passatu jasne ukazovali nadvládu Variantu, klasická karoséria vedela stále zaujať minimálne štvrtinu zákazníkov. Tí sa však budú musieť poobzerať po niečom inom.

Takto sa rodil virtuálny Passat sedan

Napríklad po Škode Superb, s ktorou bude Passat vznikať na výrobnej linke v Bratislave a ktorá bude stále v ponuke aj ako liftback. Je len málo pravdepodobné, že by sa na rozhodnutí Volkswagenu v budúcnosti niečo zmenilo. Možno v Číne by bol koncern ochotný čosi také podniknúť. Zatiaľ si preto musíme vystačiť s fikciou známeho ilustrátora Thea China, ktorý sa rozhodol, že z nového Passatu Variant vytvorí sedan aspoň virtuálne. A naozaj sa mu to podarilo. Nebol by to žiaden krásavec, veď aj nový Variant pôsobí akosi „vlažne“, ale možno by si našiel konzervatívnu klientelu, ktorá verí na spaľovacie motory a ID.7 je pre ňu jednoducho pridrahý.

Volkswagen Passat Variant - 2023 Čítajte viac VW Passat: Z deviatej generácie je už len kombi. Dizajnom to akosi vzdáva

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Passat #Theo Chin
Články podľa značiek