Tesla postavila jubilejný, päťdesiattisíci supercharger. Ako jediný na svete je červený

Z tohto stojana sa stane pravdepodobne svätostánok „tesláckej sekty“. Aj keď automobilka nezverejnila, kde presne stojí, nadšenci ho už objavili.

03.10.2023 16:00
debata
Jubilejný Supercharger je jediný na svete,... Foto: Tesla
Tesla - jubilejný Supercharger Jubilejný Supercharger je jediný na svete, ktorý je nalakovaný červenou farbou. Dostal aj plaketu s poradovým číslom 50 000.

Tesla začínala so svojím modelom S v časoch, keď prakticky neexistovala sieť nabíjacích staníc. Elon Musk preto vybudoval značkovú infraštruktúru exkluzívnych Superchargerov. V tomto smere nedokáže Tesle konkurovať žiadna z automobiliek. Celkovo sa totiž na planéte nachádza približne 5 000 nabíjacích staníc Tesla. Samozrejme, samotných nabíjačiek je oveľa viac. Nedávno Tesla oznámila, že sprevádzkovala už svoj päťdesiattisíci Supercharger. A aby ho odlíšila od zvyšných 49 999 stojanov, nalakovala ho červenou farbou inšpirovanou lakom prémiových modelov S a X. V príspevku na sieti X však neuviedla, kde sa nachádza.

Harris Ranch - najväčší Supercharger Tesly Čítajte viac Najväčšia nabíjačka Tesly si pomáha naftou. Mala byť pritom na slnko

To bola voda na mlyn pre nadšencov automobilky Elona Muska. Práve vďaka jedinečnej farbe ho čoskoro vypátrali. Stojí v kalifornskom meste Roseville. Presnejšie na adrese 1851 Freedom Way, Roseville. Inak sa ničím nelíši od svojich bielo-červených súrodencov. Výkonom 250 kW a konektorom NACS zodpovedá americkému štandardu Tesly vrátane ceny za nabíjanie. A keďže svoju donedávna exkluzívnu sieť začala Tesla otvárať aj iným značkám, na tento typ plánujú prejsť do roku 2025 aj automobilky Rivian, Volvo, Polestar, Mercedes-Benz, Nissan alebo Fisker.

Tesla - jubilejný Supercharger
Tesla - jubilejný Supercharger
+1Tesla - jubilejný Supercharger

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Supercharger
Články podľa značiek