Nissan Hyper Adventure Concept: Elektrický ‘off-road‘ chce napájať celý kemp

Elektrické SUV s prvkami drsného off-roadu má posádku previesť ťažkým terénom a zabezpečiť jej aj dostatok energie v odľahlých oblastiach.

16.10.2023 18:00
debata
Nissan Adventure Concept je futuristickým... Foto: Nissan
Nissan Hyper Adventure Concept - 2023 Nissan Adventure Concept je futuristickým elektrickým SUV so všetkým, čo k tomu patrí. Zaujímavá je snaha o robustnosť off-roadu v kombinácii s aerodynamickými prvkami.

Nissan nebude chýbať na novodobom tokijskom autosalóne, ktorý sa mení na Japan Mobility Show. Privezie sem koncept Hyper Adventure, ktorý má naznačiť budúcnosť jeho SUV. Ako inak, tá má byť elektrická. Futuristická kreácia udivuje dizajnom, ktorý je rovnako robustný, ako aj aerodynamický. Len sa pozrite na prednú kapotu, ktorá tvorí v podstate akýsi spojler, či zaoblené panoramatické čelné okno. Z profilu zaujme zadný stĺpik, ktorý tvorí krídlo, ale aj zadný pár dverí, ktorý sa vyklápa nahor. No a vzadu sú obrie dvere a nárazník, po ktorého rozložení vzniknú schody pre pohodlný prístup do kabíny. Potrebnú trakciu na snehu či blate zabezpečí nielen elektrický pohon oboch náprav e-4orce, ale aj „mačky“ na kolesách.

Interiér je plný displejov a praktických... Foto: Nissan
Nissan Hyper Adventure Concept - 2023 Interiér je plný displejov a praktických vychytávok na umiestnenie športových potrieb.
Nissan Hyper Urban concept (2023) Čítajte viac Hyper Urban: Nissan ukázal odvážny koncept. Je to predobraz nového crossoveru?

Výkon ani kapacitu batérie Nissan neprezradil, ale tvrdí, že vysokonapäťový akumulátor má vystačiť nielen na pohon samotného vozidla, ale vďaka systémom V2X aj na napájanie externých spotrebičov kdesi v kempe alebo v prírode. Napríklad aj na nabíjanie elektrobicykla alebo elektrického skútra. Systém V2H zas dokáže vracať prebytočnú energiu do elektrickej siete. Interiér je plný displejov a praktických vychytávok. Zadá lavica sa dá otáčať, aby sa z nej stala pohodlná „posiedka“ na rybačku či relax v prírode. Je tu tiež dostatok miesta pre stany, lyže a dokonca kajak. Samozrejme, s výrobou Nissan nepočíta. Hyper Adventure je len akousi exhibíciou kreativity jeho štylistického oddelenia, i keď na reálnych elektrických základoch budúcich Nissanov.

Nissan Hyper Adventure Concept - 2023
Nissan Hyper Adventure Concept - 2023
+5Nissan Hyper Adventure Concept - 2023
Nissan Arizon Concept - 2023 Čítajte viac Nissan Arizon: Koncept elektrického SUV zažiaril v Číne. Nie je to výstrel do tmy

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #Concept #koncept #Nissan Hyper Adventure
Články podľa značiek