Škoda Kodiaq Coupé? Takto by mohla vyzerať, no zatiaľ je len snom

V októbri predstavila Škoda druhú generáciu SUV Kodiaq. Netrvalo dlho a známy ilustrátor stvoril jej podobu kupé. Nevyzerá vôbec zle. Dala by si Škoda povedať? Veď v Číne už Kodiaq kupé predávala.

08.11.2023 18:00
Škoda Kodiaq Coupé - ilustrácia 2023 Foto:
Verzia kupé by Kodiaqu nepochybne svedčala. Ostane ale asi len snom priaznivcov českej značky. A prísť s takýmto modelom v Číne už nemá zmysel, keďže dobré časy má Škoda v ríši stredu dávno za sebou.
debata

Škoda síce plánuje záplavu elektromobilov, ale s klasickými autami to ani zďaleka nebalí. Veď len tento rok ukázala modernizované dvojčatá Scala/Kamiq, začiatkom októbra predstavila druhú generáciu SUV Kodiaq a len pred pár dňami strhla plachtu aj zo štvrtej generácie vlajkovej lode Superb. A to nás hneď začiatkom roka čaká facelift Octavie. My sa ale vráťme k novému Kodiaqu, pretože ten má zatiaľ len jednu karosársku verziu. Iste si poviete, čo je na tom zvláštne? Lenže ak by ste sa pozreli do Číny, zistili by ste, že na tamojšom trhu ponúkala Škoda športovejšiu verziu Kodiaqu kupé s prívlastkom GT a zníženou siluetou kabíny. Dokonca nedávno modernizovanú.

Nová Škoda Superb - svetová premiéra Čítajte viac Škoda Superb: Vlajková loď zo Slovenska je tu. Česi odhalili všetko

Premiéra Kodiaqu tak nedala spávať známemu maďarskému ilustrátorovi, ktorý si hovorí X-Tomi Design a ktorý sa už roky špecializuje na vizualizácie potenciálnych verzií áut. Na svojom facebookovom účte zverejnil vlastnú predstavu Kodiaq Coupé. Nevyzerá vôbec zle. Možno by si športový variant v štýle „BMW X6“ našiel svojich zákazníkov, veľkú šancu mu ale nedávame. Kodiaq GT vznikol totiž v prvej generácii výlučne pre čínskych zákazníkov, lenže od roku 2018, keď prišiel na svet sa toho veľa zmenilo. Zlaté časy má Škoda v Číne dávno za sebou. Kým v spomínanom roku predala v ríši stredu viac ako 350 000 áut, v roku 2019 to bolo 280 000 vozidiel a vlani ani nie 50 000 kusov.

Na rozdiel od kupé sa s Kodiaqom RS stretneme.... Foto: X-Tomi Design
Škoda Kodiaq RS - ilustrácia 2023 Na rozdiel od kupé sa s Kodiaqom RS stretneme. Takto si ho predstavuje X-Tomi.

Investovať v takejto situácii do špecifického modelu nemá ekonomický zmysel. Škoda sa už orientuje viac na Indiu a Vietnam. No a v Európe už jedno SUV-kupé vlastne má. Hovoríme o elektrickom Enyaqu Coupé. Vytvárať mu konkurenta so spaľovacím motorom vo vlastnej stajni, a to v dobách, keď aj Škoda prepriaha na elektrinu, sa s najväčšou pravdepodobnosťou neoplatí. Predstava je to ale pekná. Škoda, že X-Tomi nám Kodiaq Coupé neukázal aj zozadu. Zato si dal prácu s Kodiaqom RS, ktorý „vytunil“ čiernou maskou, čiernym plástovým výpletom v nárazníku či čiernou strechou a logami RS. Toho sa však na rozdiel od Kodiaqu GT asi dočkáme.

Nová Škoda Kodiaq (2024) Čítajte viac Nový Kodiaq je predstavený! Vyzerá skvele a je nabitý špičkovými technológiami

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq #Škoda Kodiaq GT
Články podľa značiek