Audi A7 Avant? Áno, štyri kruhy opäť menia nomenklatúru

Prívlastok Avant sa nám vždy spájal s klasickými ingolstadtskými kombi s párnymi číslami. Od budúceho roka to bude inak. Dokazuje to novinka, ktorá sa objaví už na budúci rok.

21.12.2023 18:00
Audi A7 Avant - maskované prototypy 2023 Foto:
Audi A7 Avant bude úplnou novinkou v ponuke. To preto, že z Audi A6 Avant sa čoskoro stane čistý elektromobil.
debata (2)

Avant znamená v slovníku Audi kombi. A to už desaťročia. Vždy sa však spájal s klasickými modelmi s párnymi číslami, konkrétne s Audi A4 a Audi A6. Tie nepárne boli vyhradené športovej ponuke, napríklad Audi A5, ktoré sa vyrábalo ako kupé, kabriolet a štvordverové kupé Sportback aj Audi A7 vo verzii Sportback.

Od budúceho roka to má byť inak. Chcete dôkaz? Potvrdzujú to nové snímky maskovaného Audi A7 Avant. Jednoducho, párne a nepárne čísla už nebudú odlišovať športové modely od klasických. Kľúč bude iný. Párne ostanú postupne elektromobilom a nepárne autám, ktoré ešte vydržia so spaľovacími motormi.

Audi Q5 - svetlo 2023 Čítajte viac Audi Q5: Nová generácia sa blíži. Bude viac elektrická

Takže z Audi A6 novej generácie bude čistý elektromobil na elektrickej platforme PPE a z A7 nová generácia modelu so spaľovacími motormi. To ale znamená, že A7 bude môcť dostať aj karosériu kombi, podobne ako Audi A6. Zo špionážnych snímok zverejnených na Instagrame sa však zdá, že A7 Avant bude v porovnaní s A6 Avant predsa len navrhnuté o čosi športovejšie.

Audi Q4 e-tron - 2023 Čítajte viac Audi Q4 e-tron: ‘Update‘ prináša dlhší dojazd aj nový zvuk

Presviedča nás o tom viac sklonené okno piatych dverí. Takže paradoxne elektrická verzia bude konzervatívnejšia. A aby sme vám zamotali hlavu ešte viac, spomeňme aj Audi A5. Aj to dostane karosériu Avant. Dôvod? Audi A4 úplne skončí. Nahradí ho práve A5 i keď už bez kupé a kabrioletu. Ostane len Sportback a spomínaný Avant.

Audi A7 Avant by sa malo predstaviť v druhej polovici roka. Verzia Sportback s karosériou štvordverového kupé má nasledovať o rok neskôr. A po nej aj ostrá verzia RS7 Avant ktorá prevezme žezlo po pôvodnom Audi RS6 Avant. Nuž je to komplikované, ale pri Audi sme si už na to zvykli. Ani číselné označenia verzií ako 30, 35, 40 či 50 nám veľa nepovedia – o výkone, objeme ani počte valcov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi A7 #Audi A7 Avant
Články podľa značiek