Na mýte sa vlani vybralo takmer štvrť miliardy eur

V elektronickom mýtnom systéme bolo ku koncu minulého roku zaregistrovaných vyše 334-tisíc vozidiel.

15.01.2024 20:00
Sky Toll, CzechToll Foto:
Dňom s najvyšším výberom mýta na slovenských cestách bol v uplynulom roku 9. máj, keď bolo vybraných viac ako jeden milión eur.
debata

Prostredníctvom elektronického výberu mýta vybral SkyToll za december 16,9 milióna eur. Za celý minulý rok výber mýta na Slovensku prekročil 240,3 milióna eur (bez DPH), pričom viac ako polovicu uhradili dopravcovia zo zahraničia.

Najväčšia časť výberu mýta, takmer 170 miliónov eur, vlani pripadla na poplatky za použitie diaľnic a rýchlostných ciest. Za použitie nesúbežných ciest I. triedy uhradili dopravcovia necelých 62 miliónov eur a za jazdu po súbežných cestách I. triedy 8,6 milióna eur.

diaľnica, mýto, kontrola Čítajte viac V tomto roku by mali na Slovensku konečne zaviesť medzinárodný systém výberu mýta

Dňom s najvyšším výberom mýta na slovenských cestách bol v uplynulom roku 9. máj, keď bolo vybraných viac ako jeden milión eur, pričom ku koncu roka bolo v elektronickom mýtnom systéme zaregistrovaných 334 456 vozidiel. Vozidlá zo zahraničia sa na celkovom počte palubných jednotiek podieľali viac ako 78 percent. Vymedzené úseky ciest a diaľnic využívalo v decembri minulého roka v priemere 31 252 vozidiel denne, zatiaľ čo v novembri to bolo 40 114 vozidi­el denne.

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #SkyToll #výber mýta
Články podľa značiek