CES 2024: Veľtrh elektroniky je pohľadom do budúcnosti. Aj tej automobilovej

Každoročné podujatie v americkom Las Vegas naberá na popularite vďaka pokroku v odvetví informačnej techniky. Pre progresívne automobilky je to príležitosť predstaviť koncepty, ktoré sú viac počítačmi ako autami. Je to však pochopiteľné, keďže s rozvojom elektromobility sa výrobcom otvárajú nové možnosti.

15.01.2024 06:00
Mullen Five RS Foto:
Predstavené vozidlá na CES sú buď konceptami alebo predprodukčnými prototypmi. Na snímke Mullen Five RS.
debata

Veľtrh Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas začínal ako výstava spotrebnej elektroniky, a to hlavne televízorov a smartfónov. Automobilky sa pridali až neskôr a mali na to najmä dva dôvody. Tým prvým bol nástup elektrických áut, ktoré sa väčšmi spoliehajú na softvér a tým sa približujú k spomínanej spotrebnej elektroniky. A potom nastal útlm tradičných autosalónov, ktorý vyvrcholil pandémiou ochorenia COVID-19, čo spôsobilo, že automobilky prestali pravidelne vystavovať po celom svete a podujatia, kde sa zúčastnia, si starostlivo vyberajú.

AutoMobility LA/LA Auto Show 2023 Čítajte aj Los Angeles 2023: Americký autosalón v ázijskom duchu. Noviniek je zúfalo málo

Výstavu v „meste hriechu“ už niektoré značky pokladajú za ťažiskovú a postupne z nej spravili prvý autosalón v kalendárnom roku. Predstavené vozidlá sú buď konceptami alebo predprodukčnými prototypmi, a preto je logické, že využívajú elektrický pohon. Najzásadnejšie novinky z CES 2024 nájdete na ďalších stranách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Volkswagen #Honda #autosalón #CES Las Vegas #CES 2024
Články podľa značiek