Partnerom futbalového Eura 2024 v Nemecku nebude Volkswagen, ale čínsky BYD

Namiesto reklám domácich automobiliek budú nemecké futbalové štadióny počas EURO 2024 oblepené reklamami na čínske autá. Je to veľavravné.

19.01.2024 14:00
UEFA EURO 2024 Final Tournament Draw Foto:
Oficiálnym partnerom majstrovstiev Európy vo futbale, ktorá sa budú tento rok konať v Nemecku napokon nebude Volkswagen, ale čínska automobilka BYD,
debata (13)

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou – na základe dohody medzi UEFA a Volkswagenom sa mal stať nemecký koncern oficiálnym partnerom futbalových majstrovstiev Európy EURO 2024. Každý to pokladal za samozrejmé, pretože majstrovstvá budú prebiehať v Nemecku. Napokon je všetko inak, Volkswagen túto česť prenechal čínskej automobilke BYD. Dôvodom sú – ako inak – peniaze. Volkswagen jednoducho potrebuje šetriť, aby mohol ďalej vo veľkom investovať do elektromobilov, ktorých výroba má zatiaľ ďaleko k ziskovosti.

Vyskúšali sme čínske elektrické kombi MG5.
Video

UEFA EURO 2024 sa bude konať na desiatich nemeckých štadiónoch od 14. júna do 14. júla 2024. Ako oficiálny partner a oficiálny partner pre elektrickú mobilitu bude BYD poskytovať prevažne ekologické autá rôzneho typu na zabezpečenie mobility účastníkov šampionátu a taktiež aj v rámci mnohých oficiálnych sprievodných podujatí. BYD tiež predstaví svoje najnovšie elektrické modely a nové technológie na vybraných miestach v rámci konania šampionátu a taktiež aj v oficiálnych fanzónach.

BYD Explorer No 1 - obria loď na prepravu áut Čítajte viac Čínsky BYD má prvú megaloď na autá. ‘Prieskumník‘ už pláva do Európy

Michael Shu, výkonný riaditeľ BYD Europe, povedal: „Spoločnosť BYD je nadšená, že môže spolupracovať s UEFA EURO 2024 a sme hrdí na to, že sme prvým partnerom v oblasti elektrickej mobility pre toto prestížne športové podujatie. Umožní nám to predviesť náš pokrok v oblasti elektrických vozidiel širokému publiku.“ Aké vozidlá bude BYD prezentovať, zatiaľ nevieme. Podľa neoficiálnych informácií by to mali byť modely YangWang U8, U9 a U7.

Je veľavravné, že v tak futbalovej krajine, akou Nemecko bezosporu je, koncern Volkswagen, pre ktorý malo byť partnerstvo s UEFA na majstrovstvách Európy v domácej krajine vysoko prestížnou záležitosťou, napokon túto česť prenecháva výrobcovi z Číny.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #BYD #EURO 2024
Články podľa značiek