Zázrak: V Bruseli objavili 22 zabudnutých Porsche a Ferrari. Sú za milióny

Je neuveriteľné, že ešte stále sa čosi také môže vôbec stať. Utajovaná zbierka vyplávala na svetlo sveta po dlhých rokoch. Luxusné športiaky stáli v centre Bruselu.

26.01.2024 18:00
debata (1)
Až 22 vzácnych Porsche a Ferrari objavili v... Foto: HLN
Brusel - zbierka Ferrari a Porsche Až 22 vzácnych Porsche a Ferrari objavili v centre Bruselu. V sklade stáli pod plachtou minimálne dekádu a len malo kto o nich vôbec tušil.

Takéto nálezy sa často označujú ako „stodolové“. Na ten, o ktorom informuje belgický web HLN, to však celkom nesedí. Nejde totiž o opustenú šopu kdesi na vidieku, kde pod chátrajúcou strechou stoja automobilové poklady. Zaujímavé ale je, že o objavenej zbierke nik netušil napriek tomu, že sa nachádzala v centre Bruselu. Ukázalo sa, že za anonymnými fasádami skladu bolo na prvom poschodí umiestnených 22 vozidiel. To síce nie je ohromujúce číslo, mali sme tu aj väčšie zbierky, no táto je rozhodne výnimočná kvalitou.

Najvzácnejším exemplárom je Ferrari 365 GT4 BB... Foto: HLN
Brusel - objavená zbierka áut 2024 Najvzácnejším exemplárom je Ferrari 365 GT4 BB – homologizačný špeciál vyrobený vo veľmi malom počte kusov. Možno ide o jediný exemplár v pôvodnom stave a žltým lakom karosérie.

Autá síce objavili už vlani, no až teraz sa nález dostal do médií. O akých hovoríme? Zbierka pozostáva zo 16 Ferrari a šiestich Porsche zo sedemdesiatych, osemdesiatych aj deväťdesiatych rokov. Znalci automobilových veteránov dobre vedia, že práve tieto značky sú najcenenejšie a ich hodnota neustále rastie. A hoci je pôvod zbierky zahalený tajomstvom, niet pochýb o tom, že jej tvorca zbieral investičné autá. Chcete dôkaz? Nájdeme tu minimálne päť Ferrari Testarossa, ktorých ceny sa v prípade, ak sú v dokonalom stave, pohybujú aj na úrovni 250-tisíc eur.

Pozrite si objavenú zbierku veteránov

Úplne najvzácnejším exemplárom je Ferrari 365 GT4 BB – homologizačný špeciál vyrobený vo veľmi malom počte kusov. V žltej farbe ich vraj bolo len desať. Mohlo by ísť dokonca o jediný exemplár v tejto farbe v úplne pôvodnom stave. Porsche zas reprezentujú výkonnejšie verzie legendárnej deväťstojedenástky s prívlastkom S alebo Turbo. Napriek tomu, že v bruselskom sklade stáli najmenej desať rokov, bolo o ne dobre postarané. Vozidlá chránili plachty, takže ich pôvodný lak je takmer ako nový.

Predbežný zoznam modelov

Značka Model
Ferrari 250 GTE
Ferrari 328 GTS
Ferrari 328 GTS
Ferrari 348 Competizione
Ferrari 348 Spider
Ferrari 365 GT4-BB Yellow
Ferrari 550 Maranello
Ferrari 550 Maranello
Ferrari 575M
Ferrari 575M_Manual
Ferrari Mondial Cabriolet
Ferrari Testarossa – Black
Ferrari Testarossa 512 TR
Ferrari Testarossa – Red
Ferrari Testarossa TR512M Red
Ferrari Testarossa TR512M Yellow
Porsche 911 2,0s
Porsche 911 2,4 E
Porsche 911 2,4 S
Porsche 911 930 3,3 Turbo
Ford - zatvorené dílerstvo z osemdesiatych rokov Čítajte viac Neuveriteľné: V Nemecku objavili predajňu Fordu zatvorenú 40 rokov. Aj s autami!

Majiteľ zbierky je neznámy. Ako informuje HLN, má ale ísť o „mediálne plachého priemyselníka“, ktorý už nežije v Belgicku. Autá sa rozhodol predať prostredníctvom špecializovanej spoločnosti Oldtimefarm z Aalteru, ktorá vozidlá pripraví na aukciu. Predávať sa budú samostatne. Ak by ste mali záujem, pripájame zverejnený zoznam modelov. Ťažko povedať, akú majú cenu jednotlivo, ale Oldtimefram odhaduje, že celá kolekcia by sa mohla priblížiť k hranici piatich miliónov eur. Samozrejme, môže to byť ľahko aj viac. Veď o staré Porsche a Ferrari sa idú majetní záujemcovia doslova potrhať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Ferrari #veterány #zbierka áut
Články podľa značiek