Autosalón Ženeva 2024: Toto je pár noviniek, ktoré sa tam napokon predstavia

O úpadku tradičného jarného autosalónu sa viedlo už mnoho debát, ale skutočnosť sa ukazuje práve teraz. Kým kedysi si automobilky dávali záležať, aby predviedli čo najlepšie prezentácie práve v Ženeve, tento rok svoje novinky vystaví len päť značiek.

26.02.2024 10:00
debata (3)
Renault 5 si odkrúti výstavnú premiéru na... Foto: Renault
Renault 5 Renault 5 si odkrúti výstavnú premiéru na autosalóne v Ženeve.

Posledný predpandemický ročník ženevského autosalónu sa konal v roku 2019 a všetko prebiehalo v rámci zabehnutých koľají. Nasledujúci rok však svet zasiahla pandémia ochorenia COVID-19 a práve na prelome februára a marca naplno zasiahla aj Európu. Organizátori mali už všetko pripravené a dúfali, že podujatie sa uskutoční napriek karanténnym opatreniam. Lenže to sa nestalo a autosalón bol zrušený pre švajčiarske štátne nariadenie. Zlé meno si však podujatie získalo pre finančné straty, ktoré vystavovateľom spôsobilo z dôvodu nezodpovedného konania a alibistického postoja organizátorov.

Autosalón Ženeva - 2016 Čítajte aj V Ženeve bude menej vystavovateľov ako v Nitre. Črtá sa megafiasko

Nečudo, že automobilky si zlú skúsenosť zapamätali a ani po odznení pandémie neprejavili záujem v Ženeve opäť vystavovať. Záchranou mal byť veľtrh v Katare v roku 2023, ktorý niesol názov ženevského autosalónu, no úspech nepriniesol. A tak sa v tomto roku organizátori opäť vrátili do domovského Švajčiarska, no automobilky o autosalón nejavili záujem. Výsledkom je len päť výrobcov, ktorí predstavia svoje novinky, a to Renault, Dacia, Lucid, BYD a MG.

Na nasledujúcich stranách uvádzame spomínaných výrobcov v abecednom poradí a predstavíme ich novinky, ktoré vystavia na automobilovom veľtrhu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Dacia #autosalón #BYD #autosalón Ženeva #MG #Lucid
Články podľa značiek