Tak predsa. SsangYong sa mení na KGM. V Európe to urobí s citom

K známemu názvu SsangYong pridá kórejská automobilka pod krídlami oceliarskeho giganta KG Group prívlastok “by KGM“. Na niektorých mimoeurópskych trhoch už názov SsangYong ani nepoužíva. Dračie krídla však týmto SUV a pikapom ostanú.

08.03.2024 12:00
debata
V Európe bude automobilka SsangYong pri zmene... Foto: Ssang Yong by KGM
Ssang Yong by KGM - nový názov 2024 V Európe bude automobilka SsangYong pri zmene názvu na KGM opatrnejšia ako na iných trhoch. Zmenu uskutoční postupne. K známemu názvu SsangYong najprv pridá dodatok “by KGM“.

V polovici roka 2022 prešla kórejská automobilka SsangYong pod krídla juhokórejského oceliarskeho gigantu KG Mobility. Ten má so značkou veľké plány do budúcnosti, hoci je najmenšou z kórejských automobiliek. V marci 2023 došlo k premenovaniu výrobcu zo SsangYong Motor Company na KG Mobility. Už vtedy sa začalo šuškať aj o zmene názvu vozidiel na KG Mobility. A naozaj sa to stalo. Na niektorých trhoch už automobilka označenie SsangYong vôbec nepoužíva a nahradila ho označením KGM. Prvým modelom s novou značkou bolo modernizované Tivoli.

Prvým autom, ktoré prišlo o názov SsnagYong sa... Foto: KG Mobility
SsangYong KG Tivoli - 2023 Prvým autom, ktoré prišlo o názov SsnagYong sa stalo modernizované Tivoli.

V Európe pôjde však na vec opatrnejšie. Pred radikálnym rebrendingom dá KG Mobility prednosť postupnému prechodu. Kórejský výrobca oznámil, že k názvu SsangYong pripojí dodatok “by KGM“, čím prepojí obe značky. Postupne by sa mohlo označenie SsangYong celkom vytratiť. Dôležité však je, že logo zobrazujúce dračie krídla kórejským autám zostane. Na tom sa meniť nič nebude. V súčasnosti vyvíja KG Mobility úplne nové modely a pracuje aj na úplne novej elektrickej platforme. Zároveň chystá výraznejšiu expanziu na zahraničných trhoch.

sangyong torres - test 2023 Čítajte viac Test: SsangYong Torres - kórejský ‘Kodiaq‘ prekvapí výbavou aj cenou, ale je smädný

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SsangYong
Články podľa značiek