Škoda odhaľuje interiér piatkového prekvapenia. Je strohý a digitálny

Posledné avízo na nový elektrický koncept, ktorý nám Škoda ukáže v piatok 15. marca, má podobu skice interiéru. Zakladá sa na jednoduchosti a technologickom vzhľade.

13.03.2024 18:10
Škoda - skica interiér Small BEV 2024 Foto:
Interiér koncepčného elektromobilu je strohejší ako pri Enyaqu. Napokon, jeho sériová verzia má byť výrazne lacnejšia. Štartovať má na 25 000 eurách.
debata (2)

Už v piatok ukáže Škoda na výročnej tlačovej konferencii koncept ďalšieho elektromobilu. Malo by ísť o crossover, ktorý sa v hierarchii postaví pod Enyaq, ale aj pod avizovaný Elroq. Pôjde teda o kompaktný model, ktorý by časom zastúpil v ponuke súčasnú Scalu. Škoda o ňom už dávnejšie čo-to prezradila. Interne ho nazvala Small BEV a uviedla, že na dĺžku bude mať približne 4,1 metra, kufor porovnateľný so Scalou a že na trh dorazí v roku 2025. Jeho cena by mala štartovať na 25 000 eurách.

Škoda Elroq Concept - video 2024 Čítajte viac Škoda chystá v piatok prekvapenie. Elroq to však asi nebude

K prvému pársekundovému videu, ktoré má slúžiť ako upútavka k premiére, teraz pridáva ešte jedno avízo. Na svojich stránkach zverejnila skicu interiéru. Vidíme na nej palubnú dosku a dve obrazovky. Jednu vo funkcii prístrojového panela a druhú vo funkcii infotainmentu. V porovnaní s Enyaqom pôsobí kabína oveľa strohejšie a jednoduchšie. A nemení na tom nič ani ambientné osvetlenie. Je to logické, keďže automobilka sa snaží znížiť náklady a cenu na minimum. Dvojramenný volant bude pravdepodobne identický s Enyaqom.

Renault Twingo 2026 - skice 2023 Čítajte viac Renault rokuje s VW o výrobe lacného elektroauta. Možno z neho bude aj Škoda

Viac sa dozvieme presne 15. marca o 10.00, keď Škoda odvysiela prenos z výročnej konferencie. V rámci tohto podujatia oznámi svoje vlaňajšie výsledky, ale čo je ešte zaujímavejšie, aj aktualizované plány pre bližšiu budúcnosť. Tie sa v dnešných časoch menia – najmä v súvislosti s pomalším tempom nástupom elektromobility – rýchlejšie, než automobilový sektor pôvodne predpokladal. A tak sa asi dozvieme viac nielen o elektrických plánoch, ale aj o tom, dokedy Škoda plánuje udržať pri živote spaľovacie motory.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #elektromobily #Škoda-Auto
Články podľa značiek