Elon Musk: Lacná Tesla nejde do výroby, robotický taxík predstavíme už v auguste

Tesla rezignovala na výrobu cenovo dostupného elektromobilu. Autonómne autá sú vraj oveľa perspektívnejšie.

09.04.2024 14:00
Tesla - výroba Foto:
Autonómne "robotaxi" bude predstavené 8. augusta. Kedy začne jeho sériová výroba, zatiaľ známe nie je.
debata (3)

Len pred pár dňami zverejnil Elon Musk na sociálnej sieti X mimoriadne stručnú, avšak zaujímavú informáciu. Bez akýchkoľvek ďalších podrobností napísal, že Tesla Robotaxi bude odhalené 8. 8. Urobil tak relatívne krátko potom, ako agentúra Reuters priniesla informáciu, že Tesla rezignovala na vývoj dlhoočakávaného cenovo dostupného elektromobilu, ktorého cena mala začínať pod hranicou 25-tisíc dolárov.

Šéf Tesly už roky rozpráva o tom, že majitelia ich autonómnych elektromobilov budú môcť zarábať aj tak, že ich jednoducho pošlú, aby vyzdvihli pasažierov. V minulom roku dokonca ukázal plachtou zakryté Robotaxi s tým, že na aute sa intenzívne pracuje. Podľa jeho skorších vyjadrení malo byť Robotaxi predstavené už v roku 2020.

Bentley Flying Spur Speed - 2022 Čítajte viac Autonómne riadenie je nebezpečné. Tvrdí šéf veľkej automobilky

Zámer Muska, ktorým sa prezentuje už niekoľko rokov, je vytvoriť skupinu a aplikáciu „Tesla Network“. Tá by umožnila pridať ich elektrickú Teslu v čase, keď ju nevyužívajú alebo sú na dovolenke do flotily autonómnych áut, ktoré by samé jazdili s pasažiermi a tak by majiteľom generovali dodatočný príjem.

Odborníci spochybňujú samoriadiaci softvér Tesly najmä kvôli množstvu incidentov, vrátane tragických. ktoré v posledných rokoch zapríčinil. Faktom je aj to, že spoločnosti, ktoré na autonómnych taxíkoch pracujú a dokázali ich nasadiť už aj do praxe (napríklad Cruise alebo Waymo), sa potýkajú s veľkými problémami, súvisiacimi s ich spoľahlivosťou a bezpečnosťou. Sme zvedaví, ako na tom bude robotaxík od Tesly, ktorý uvidíme už o pár mesiacov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Elon Musk #autopilot #robotaxi #autonómny taxík
Články podľa značiek