Pokračovanie článku: Mitsubishi Outlander PHEV: Tajomný plug-in hybrid má výkon vyšší o 40 %

Pripomeňme, že robustný vzhľad Outlandera tretej generácie vychádza z nového dizajnového jazyka Bold Stride, ktorý Mitsubishi naznačilo konceptom Endelberg Tourer z roku 2019. Má mohutnú horizontálnu kapotu a takmer kolmú prednú masku v štýle Dynamic Schield. Úzke denné LED svetlá lemuje chrómová lišta. Tie hlavné sú umiestnené v masívnom nárazníku. Odkaz Endelbergu je jasný aj pri pohľade zboku, kde pontónu karosérie dominujú výrazné perlisy, či na tvare okien a zadného stĺpika. Podobne je to vzadu, kde sa objavuje 6-uholníkový prelis piatych dverí, inšpirovaný „rezervou“ legendárneho Pajera. Úzke svetlá dostali efektnú grafiku písmena T. Nový Outlander bude jazdiť na 20-palcových kolesách. Zákazníci dostanú na výber deväť lakov karosérie.

Kabína prináša viac priestoru, no najmä... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Outlander PHEV - 2022 Kabína prináša viac priestoru, no najmä modernejší infotainment. Digitálny prístrojový panel dopĺňa dotykové rozhranie a head-up displej.

Aj kabína prešla veľkou premenou. Outlander ponúkne viac komfortu vďaka novým sedadlám s uretánovou penou aj vďaka veľkorysejšiemu priestoru. Ten majú dostať k dispozícii aj cestujúci v treťom rade, takže Outlander odvezie až sedem členov posádky. Stredný rad delený v pomere 4 : 2 : 4 je posuvný a sklopný. Úplne nová palubná doska s prísne horizontálnym tvarom nesie digitálny prístrojový panel s uhlopriečkou 12,3 palca. Dopĺňa ho infotainment so 7– alebo 9-palcovou dotykovou obrazovkou či dokonca 10,8-palcový head-up displej. Stála konektivita umožňuje pomocou aplikácie odomykať, štartovať či ovládať klimatizáciu, alebo zistiť polohu cez smartfón.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - 2021 Čítajte viac Mitsubishi Eclipse Cross PHEV: Nový plug-in hybrid už aj na Slovensku

Z luxusných prvkov sa do Outlandera dostala napríklad 3-zónová klimatizácia a 10-reproduktorová audio Bose. Polepšil si aj v oblasti bezpečnosti. Systém Mi-Pilot Assist spája funkcie adaptívneho tempomatu a udržiavania v jazdnom prúde. Pomocou čítačky dopravných značiek upravuje Outlander rýchlosť v súlade s rýchlostnými limitmi. Či sa však plug-in hybridnej novinky dočkáme v Európe, nie je jasné. Automobilka hovorí zatiaľ len o Japonsku, USA, Austrálii a o Novom Zélande. No šušká sa, že Nemecko či Francúzsko tlačia na automobilku, aby Outlander uviedla na týchto trhoch už budúci rok. Práve nabíjateľný Outlander by bol pre starý kontinent ako stvorený. Navyše tu jeho predchádzajúca generácia patrila k vôbec najpredávanejším plug-in hybridom. Celosvetové predaje tejto verzie sa od roku 2013 vyšplhali až na 290 000 kusov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plug-in hybrid #Mitsubishi #Mitsubishi Outlander #Mitsubishi Outlander PHEV
Články podľa značiek