Nissan GT-R T-spec: Limitovaná edícia superšportu pripomína slávu predkov

Japonská automobilka sa rozhodla osviežiť ponuku svojho vrcholného modelu. Pod názvom T-spec sa skrývajú úpravy, ktoré vzdávajú hold legendárnej generácii GT-R R34.

05.11.2021 16:00
7208093 Foto:
Základná verzia nesie názov GT-R Premium Edition T-spec, zatiaľ čo vrchol ponuky upravený divíziou Nismo sa volá GT-R Track Edition Engineered by Nismo T-spec.
debata

Nissan GT-R je model s dlhou tradíciou a špecifickým postavením v hierarchii značky. Kým dnes si japonského výrobcu spájame s elektromobilitou a mestskými crossovermi, kedysi sa pýšila ponukou off-roadov a športových modelov. A hoci motoristický svet sa mení, legendárny model GT-R stále ostáva v ponuke.

Nissan GT-R T-spec
Nissan GT-R T-spec
+6Nissan GT-R T-spec

Keďže od poslednej modernizácie už ubehlo niekoľko rokov, Nissan sa snaží prilákať pozornosť nových zákazníkov limitovanou edíciou T-spec, ktorá dodá autu väčšiu exkluzivitu. Kým základná verzia nesie názov GT-R Premium Edition T-spec, vrchol ponuky upravený divíziou Nismo sa volá GT-R Track Edition Engineered by Nismo T-spec.

nissan-paint-samples-in-box Čítajte aj Nissan skúma odolnosť laku karosérie v špeciálnom prístroji. Ušetrí polovicu času

Pod oboma pomerne komplikovanými názvami sa skrývajú hlavne vonkajšie dizajnové zmeny a úpravy. Už na prvý pohľad upúta karbónový zadný spojler, nová predná kapota a rozšírené blatníky. O spomalenie sa budú starať karbón-keramické brzdy, ktoré budú žiariť pod kovanými diskami Rays bronzovej farby s rozšírenými ráfikmi. Tie prispievajú k vyššej tuhosti pneumatiky, čo zlepšuje ovládateľnosť auta. Technici museli upraviť aj naladenie podvozka, keďže vďaka spomínaným diskom sa znížila hmotnosť neodpružených hmôt.

O spomalenie sa budú starať karbón-keramické... Foto: Nissan
7208095 O spomalenie sa budú starať karbón-keramické brzdy, ktoré budú žiariť pod kovanými diskami Rays bronzovej farby s rozšírenými ráfikmi.

Špeciálne si automobilka dala záležať na nových lakoch karosérie. Fialový s názvom Midnight Purple je inšpirovaný zafarbením okraja polárnej žiary a odkazuje na predchádzajúcu generáciu GT-R R34 V-Spec. Druhým je sivozelený Millennium Jade, ktorý má podľa Nissanu predstavovať sofistikovanosť a v minulosti sa objavil v limitovanej edícii R34 GT-R V-Spec II Nür.

Špeciálne si automobilka dala záležať na nových... Foto: Nissan
7208096 Špeciálne si automobilka dala záležať na nových lakoch karosérie. Fialový s názvom Midnight Purple je inšpirovaný zafarbením okraja polárnej žiary a odkazuje na predchádzajúcu generáciu GT-R R34 V-Spec.

Vrcholná verzia GT-R Track Edition Engineered by Nismo T-spec dostala navyše aj strechu a veko kufra z uhlíkových vláken. V interiéri sa udiali len minimálne úpravy. Reč je o novom koženom čalúnení, o strope z Alcantary a o farebných detailoch v odtieni Mori Green.

Nissan-GT-R Nismo-2017-1024-01 Čítajte aj Nissan GT-R Nismo: Ostrá verzia má čo ponúknuť

Limitovanú edíciu poháňa nezmenený dvakrát preplňovaný zážihový vidlicový šesťvalec s výkonom 421 kW (565 k) a krútiacim momentom 633 Nm. Prenos sily motora na obe nápravy s preferenciu tej zadnej zabezpečuje šesťstupňová sekvenčná dvojspojková prevodovka. Hoci je Nissan GT-R globálnym modelom, limitovaná edícia je primárne určená pre japonský a severoamerický trh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #limitovaná edícia #Nissan GT-R #Nissan GT-R T-spec
Články podľa značiek