Ferrari Roma Spider: Elegantný kabriolet má plátennú strechu a motor V8

Novinka z Maranella odkazuje na životný štýl 50. a 60. rokov minulého storočia. Stále však nestráca nič z dynamického potenciálu a využíva najmodernejšiu techniku.

20.03.2023 10:00
Ferrari Roma Spider Foto:
Plátennú strechu možno ovládať do rýchlosti 60 km/h a zloží sa za 13,5 sekundy.
debata

Po predstavení vstupného modelu s logom vzpínajúceho sa žrebca s názvom Roma prišiel rad aj na jeho otvorenú verziu s prívlastkom Spider. Tá zaujme hlavne plátennou strechou, ktorú možno ovládať do rýchlosti 60 km/h a zloží sa za 13,5 sekundy. Okrem toho plátno strechy môže byť prešívané kontrastnou niťou. Novinkou je veterný deflektor integrovaný do operadiel zadných sedadiel.

Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
+6Ferrari Roma Spider

Vďaka kompaktnej konštrukcii sa strecha zloží na tri časti za sedadlá. Batožinový priestor je od nej kompletne oddelený a má objem 255 litrov. V zadnej časti auta zaujme aj spojler z uhlíkových vláken a výrazný difúzor. Ďalšou aerodynamickou úpravou je päťmilimetrový výčnelok na ráme čelného okna, ktorý zlepšuje prúdenie vzduchu nad kabínou.

Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
+1Ferrari Roma Spider

Interiér je prakticky totožný s verziou s pevnou strechou. Dominuje mu volant, cez ktorý sa ovláda väčšina funkcií v aute v súlade s filozofiou, aby vodič nemusel pri jazde skladať ruky z volantu. Predné sedadlá sa nastavujú elektricky v osemnástich smeroch a sú vyhrievané. K dispozícii je aj funkcia vyhrievania krku. Infotainment sa ovláda cez 8,4-palcovú dotykovú obrazovku a za príplatok je možné interiér obohatiť o druhý displej pred spolujazdcom s uhlopriečkou 8,8 palca.

Pod kapotou pracuje 3,9-litrový dvakrát... Foto: Ferrari
Ferrari Roma Spider 2 Pod kapotou pracuje 3,9-litrový dvakrát preplňovaný vidlicový osemvalec s výkonom 456 kW (620 k) a krútiacim momentom 760 Nm.

Pod kapotou pracuje 3,9-litrový dvakrát preplňovaný vidlicový osemvalec s výkonom 456 kW (620 k) a krútiacim momentom 760 Nm. V rámci vylepšení dostal nové olejové čerpadlo a spolupracuje výlučne s osemstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou. Kabriolet je oproti kupé ťažší o 84 kilogramov a váži 1 586 kg. Podľa Ferrari však dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za rovnakých 3,4 sekundy. V šprinte z 0 na 200 km/h je už pomalší o 0,4 sekundy, lebo mu to trvá 9,7 s. Maximálna rýchlosť presahuje 320 km/h.

Ferrari Roma - 2020 Čítajte aj Ferrari Roma: ‘Sladké Dino‘ prezradilo svoje tajomstvá

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #kabriolet #Ferrari Roma #Ferrari Roma Spider
Články podľa značiek