Geely Galaxy L7: Toto má byť vlajková loď medzi čínskymi SUV

Čínsky koncern združujúci nielen domáce, ale aj európske značky vytvoril prémiovú divíziu elektrických a plug-in hybridných modelov s názvom Galaxy. Ako prvé sa predstavuje plug-in hybridné SUV L7.

03.04.2023 10:00
Geely Galaxy L7 Foto:
Modelový rad Galaxy má dohromady obsahovať až 7 modelov – tri elektrické a štyri plug-in hybridy.
debata

Do automobilovej skupiny Zhejiang Geely Holding Group patria okrem Geely aj značky Zeekr, Lotus, Smart a Volvo. Ani to však Číňanom nestačilo, a tak Geely prišlo s divíziou prémiových modelov s názvom Galaxy. Tá sa zameria výlučne na elektromobily a dobíjateľné hybridy.

Geely Galaxy L7
Geely Galaxy L7
+6Geely Galaxy L7

Modelový rad má dohromady obsahovať až 7 modelov – tri elektrické a štyri plug-in hybridy. V tomto roku majú mať premiéru tri z nich, pričom prvým je hybridné SUV Galaxy L7, ktoré sa na domácom trhu dostane do predaja počas leta. To bude stáť na platforme E-CMA, ktorú Geely vyvinulo spolu s Volvom.

Geely Galaxy L7
Geely Galaxy L7
+6Geely Galaxy L7

Automobilka zatiaľ veľa z technických parametrov neprezradila, ale vieme, že novinka má mať maximálnu rýchlosť 200 km/h a z 0 na 100 km/h zrýchliť za 7,5 sekundy. Podstatnejšia je ale spotreba paliva, ktorá má v hybridnom režime dosahovať hodnotu 5,2 l/100 km, čo by malo teoreticky stačiť na dojazd až 1 370 kilometrov. Dá sa preto očakávať, že súčasťou pohonného systému bude akumulátor s veľkou kapacitou.

Minimalistickému interiéru dominujú tri displeje. Foto: Geely
Geely Galaxy L7 12 Minimalistickému interiéru dominujú tri displeje.

Geely Galaxy L7 celkovo vyniká technikou pod kapotou. Spomínaný pohonný systém sa volá Nordthor 8848 a výbornú spotrebu benzínu dosahuje vďaka prediktívnej funkcii, ktorá dokáže ušetriť až 15 % energie. Okrem toho auto využíva systém Aegis, ktorý sa zameriava na ochranu akumulátoru a má predĺžiť jeho životnosť o 20 %.

Geely Galaxy Light Concept - 2023 Čítajte aj Geely Galaxy Light: Nádherný čínsky koncept mieri do výroby. Dostane aj satelity

Mozgom celého auta bude operačný systém N-Operating System (Galaxy N-OS), ktorého základom je čip Qualcomm Snapdragon 8155. Ten dokáže vykonávať výpočty priamo v cloude a funkciám auta umožňuje mimoriadne rýchle reakcie vrátane troch displejov, ktoré dominujú minimalistickému interiéru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #plug-in hybrid #Geely #Geely Galaxy
Články podľa značiek