Mercedes-Maybach EQS SUV: Opulentné SUV šokuje dynamikou

Novinka zo Stuttgartu je momentálne najluxusnejším elektromobilom v ponuke nemeckej značky. Hoci stojí na základoch Mercedes-Benz EQS SUV, mierou luxusu ho posúva na vyššiu úroveň.

24.04.2023 10:00
Mercedes-Maybach EQS SUV Foto:
Model Mercedes-Maybach EQS SUV 680 vychádza z prémiového Mercedes-Benz EQS SUV.
debata (2)

Elektrická ofenzíva Mercedesu-Benz v podobe modelov EQ preniká aj do ponuky luxusnej divízie Mercedes-Maybach. Model Mercedes-Maybach EQS SUV 680 vychádza z prémiového Mercedes-Benz EQS SUV, no z hľadiska vonkajšieho dizajnu a pohodlia v kabíne jednoznačne mieri na vrchol portfólia.

Mercedes-Maybach EQS SUV
Mercedes-Maybach EQS SUV
+6Mercedes-Maybach EQS SUV

Predná maska chladiča ostala verná tradičnému dizajnu divízie Maybach, no v prípade elektromobilu je bez reálnych štrbín. Samozrejmosťou je možnosť dvojfarebného lakovania a impozantnosť autu dodávajú 22-palcové aerodynamicky tvarované disky kolies. Poznávacím znakom je aj logo Maybach na C-stĺpiku.

Mercedes-Maybach EQS SUV
Mercedes-Maybach EQS SUV
+5Mercedes-Maybach EQS SUV

Interiéru dominujú obrazovka Hyperscreen, exkluzívne materiály čalúnenia a obkladov a maximálne pohodlie pre zadných pasažierov. Tí majú k dispozícii sedadlá, ktoré sú nielen vyhrievané, ale aj ventilované a majú masážnu funkciu. V ponuke je aj balík funkcií Chauffer Package, v rámci ktorého sa odsunie sedadlo spolujazdca a maximalizuje priestor pre pravého zadného pasažiera.

V ponuke je aj balík funkcií Chauffer Package,... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Maybach EQS SUV 9 V ponuke je aj balík funkcií Chauffer Package, v rámci ktorého sa odsunie sedadlo spolujazdca a maximalizuje priestor pre pravého zadného pasažiera.

Ďalšou možnosťou vylepšenia interiéru je balík First Class. V tomto prípade je auto štvormiestne, lebo stredová konzola medzi prednými sedadlami pokračuje až k tým zadným. Akustický komfort zlepšuje priečka oddeľujúca batožinový priestor.

Samozrejmosťou je možnosť dvojfarebného... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Maybach EQS SUV 3 Samozrejmosťou je možnosť dvojfarebného lakovania a impozantnosť autu dodávajú 22-palcové aerodynamicky tvarované disky kolies.

Posádka vpredu má pred sebou tri displeje tvoriace celistvú plochu nazvanú Hyperscreen, ktorú poznáme aj z iných modelov Mercedesu-Benz. Cestujúci vzadu môžu využiť dve obrazovky s uhlopriečkou 11,6-palca. Vodič má na výber niekoľko jazdných režimov. Systém Dynamic Select však neobsahuje komfortný režim, lebo ten je nahradený režimom Maybach. Ten upravuje nastavenie tlmičov pre maximalizovanie pohodlia jazdy pre cestujúcich vzadu.

Mercedes-Benz GLS 63 AMG - 2023 Čítajte aj Mercedes-Benz GLS: Vlajkové SUV je zdatnejšie v teréne

Mercedes-Maybach EQS SUV 680 dosahuje výkon 484 kW (658 k) a krútiaci moment 950 Nm. Poháňané sú obe nápravy a aj vďaka tomu zrýchli toto SUV z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy. Veľkosť batérie výrobca neuviedol, no dá sa predpokladať rovnaký typ ako v Mercedes-Benz EQS SUV, čo znamená kapacitu 107,8 kWh a teoretický dojazd okolo 600 kilometrov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #Mercedes-Benz #SUV #Mercedes-Maybach #Mercedes-Maybach EQS SUV
Články podľa značiek