BMW radu 4: Facelift v znamení dizajnových vylepšení a miernej elektrifikácie

Športový derivát populárneho mníchovského modelu prichádza s vylepšeniami vzhľadu aj techniky. Týka sa nielen štandardnej karosérie kupé, ale aj kabrioletu a športového variantu M4.

05.02.2024 10:00
BMW radu 4 kupe Foto:
Za príplatok budú k dispozícii aj svetlá s LED Matrix funkciou.
debata

Bavorské kupé radu 4, ktoré vychádza zo sedanu radu 3, je pýchou BMW pre športovú auru, ktoré automobilu dodáva tvar karosérie a výnimočné jazdné vlastnosti. Je preto pochopiteľné, že sa automobilka rozhodla poslniť jeho pozíciu faceliftom, ktorý rad 4 udrží v dobrej kondícií v súboji s prémiovou konkurenciou.

BMW radu 4 kupe
BMW radu 4 kupe
+6BMW radu 4 kupe

A platí to pre všetky verzie radu 4, teda kupé, kabriolet a aj športovú M4. Zvonku sa modernizácia najviac dotkla svetelnej techniky. Predné LED svetlá dostali novú grafiku a stretávacie a diaľkové svetlá sa po novom nachádzajú v jednom module. Za príplatok budú k dispozícii aj svetlá s LED Matrix funkciou. Vzadu sa nachádzajú nové svetlá Laserlight s jemnou 3D grafikou.

BMW radu 4 kabriolet
BMW radu 4 kabriolet
+6BMW radu 4 kabriolet

Do ponuky pribudlo desať nových lakov karosérie a tri nové 19-palcové disky kolies v jednofarebnom aj v dvojfarebnom vyhotovení. Komu by to nestačilo, tak je k dispozícii program BMW Individual, ktorého ponuka je oveľa širšia.

Vo vnútri je dominantnou dvojica displejov, a... Foto: BMW
BMW radu 4 kupe 5 Vo vnútri je dominantnou dvojica displejov, a to prístrojový štít s uhlopriečkou 12,3 palca a obrazovka infotainmentu s uhlopriečkou 14,9 palca.

Vo vnútri je dominantnou dvojica displejov, a to prístrojový štít s uhlopriečkou 12,3 palca a obrazovka infotainmentu s uhlopriečkou 14,9 palca, ktoré pracujú na operačnom systéme iDrive 8.5. Úpravy sa dotkli ambientného osvetlenia aj tvaru výduchov ventilácie. Štandardom je dvojramenný volant, no za príplatok je na výber aj športový trojramenný M volant.

BMW 5 Touring - silueta 2023 Čítajte aj BMW 5 Touring: Nové kombi debutuje na jar. Bude aj elektrické

Pokiaľ ide o pohonné jednotky, všetky možnosti pod kapotou modernizovaného radu 4 budú mild-hybridmi so 48-voltovým štartér-generátorom s výkonom 8 kW (11 k). Platí to teda pre štvorvalce aj šesťvalce a rovnako pre pohon zadnej nápravy aj oboch náprav. Výkonové spektrum benzínových verzií radu 4 siaha od 135 kW (184 k) po 275 kW (374 k). V prípade naftových je to od 140 kW (190 k) do 250 kW (340 k).

Kupé aj kabriolet radu 4 sa budú aj naďalej vyrábať v nemeckom Dingolfingu. Príchod modernizovanej verzie na trh je naplánovaný na marec tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW 4 Cabriolet #BMW 4 #BMW 4 Coupé
Články podľa značiek