Koncern VW zvoláva viac ako 111 000 áut. Hrozí im požiar

Zvolávacia akcia sa okrem VW týka aj modelov Škoda, Seat, Cupra a Audi. Rizikom je nesprávne uchytenie krytu motora. Automobilka už zaregistrovala niekoľko prípadov so zlým koncom.

31.03.2022 12:00
debata (2)
Za určitých okolností môže dôjsť k situácii,... Foto: Lubos Pilc
Cupra Formentor 2,0 TSI 4Drive - test 2021 Za určitých okolností môže dôjsť k situácii, keď sa kryt motora uvoľní a posunie bližšie k horúcim častiam motora, čo vedie k jeho deformácii a v krajných prípadoch až k požiaru. Týka sa to najmä motorov 2,0 TSI.

Nedostatočné upevnenie ochranného krytu motora môže viesť ku kontaktu s horúcimi časťami a následne k požiaru u viac ako 111 000 vozidiel značiek Škoda, VW, Audi a Seat. Pred týmto nebezpečenstvom varoval nemecký Spolkový úrad pre cestnú dopravu (KBA) už pred niekoľkými dňami a podľa vlastných zistení eviduje najmenej 16 prípadov vzniku škody. O zvolávacej akcii informoval český web svolavacky.cz.

BMW 320d Touring Čítajte viac BMW zvoláva viac ako milión áut. Hrozí im požiar

Zvolávacia akcia sa týka majiteľov vozidiel VW Golf, Passat, Tiguan, T-Roc a Arteon. Pri Audi ide o modely Q3 a TT, pri Cupre o Atecu, Formentor a Leon a v prípade Seatu o Tarraco modelových rokov 2020 až 2022. Postihnuté sú aj vozidlá Škoda Octavia, Superb a Kodiaq, ktoré zatiaľ nie sú síce v databáze KBA uvedené, webu kfz-rueckrufe.de to však už potvrdil nielen hovorca nemeckého zastúpenia značky Škoda, ale aj sám výrobca, ktorý pripravuje pozvánku pre majiteľov dotknutých vozidiel.

Tesla Y - 2020 Čítajte viac Tesla zvoláva viac ako 800-tisíc áut. Pre bezpečnostné pásy

Pikantné je, že oprava sa odohrá v dvoch fázach. Pri prvej návšteve servisu bude ochranný kryt motora demontovaný. Nový však dostane zákazník až pri druhej návšteve, keď sa podarí tento komponent naskladniť v dostatočnom množstve. Automobilky zatiaľ nemajú k dispozícii upravený kryt. Celosvetovo sa zvolávacia akcia týka viac ako 111 000 áut. Viac ako polovicu z nich (58 100) tvoria modely z Wolfsburgu, z ktorých je podľa KBA 32 000 registro­vaných v Nemecku. Pri vozidlách Seat/Cupra a Audi ide o 30 467, resp. 6 320 áut.

Audi RS3 Sedan - 2021 Čítajte viac Audi a Porsche opätovne zvolávajú 100 000 áut. Prvá oprava nedopadla dobre

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Audi #Škoda #VW #Seat #zvolávacia akcia #Cupra
Články podľa značiek