Lexus NX: Nová generácia už vystrkuje rožky. Predstaví sa o pár dní

Lexus sa chystá na premiéru druhej generácie menšieho SUV NX. Napokon, je načase. Má už sedem rokov.

03.06.2021 18:00
debata
Toto je prvá oficiálna snímka novinky, ktorá sa... Foto: Lexus
Lexus NX - 2021 Toto je prvá oficiálna snímka novinky, ktorá sa predstaví 12. júna.

Lexus NX doplnil v roku 2014 ponuku prémiovej divízie Toyoty o druhé SUV. Aj Lexus chcel rýchlo naskočiť na túto módnu vlnu. V Európe s ním ale veľa vody nenamútil. Iba v roku 2018, tesne po facelifte, sa mu podarilo prekročiť hranicu 20 000 registrácií. Na druhej strane to bolo trikrát toľko, ako sa Lexusu darilo nájsť v Európe klientov pre veľký a luxusný RX. Takže z hľadiska stratégie to bol dobrý krok. Lenže čas sa nedá zastaviť.

Plne odhalený exteriér prezradilo nedávno... Foto: Lexus
Lexus NX - 2021 Plne odhalený exteriér prezradilo nedávno uniknuté oficiálne video. Naznačuje veľmi športový akcent.
Lexus IS 500 F Sport Performance prvni 04 Čítajte viac Lexus IS 500 F Sport Performance: Sen puristov v japonskom šate. No len v USA

Preto sa NX chystá do boja s druhou generáciou. Lexus uvoľnil prvú snímku nápisu na zadnom veku s pozadím hory Fuji a oznámil dátum svetovej premiéry. Tá sa odohrá presne 12. júna o 5.00 stredo­európskeho času. Takže je zrejmé, že debutovať bude na domácej pôde. To je bohužiaľ všetko, čo sme sa o novinke dozvedeli z oficiálnych zdrojov. Uniknuté video, ktoré sa z internetu neskôr stratilo, no ostali po ňom „stopy“, však odhaľuje viac, ako by si Lexus prial. Únik má vraj na svedomí európske zastúpenie.

A tajomstvom už nie je ani kabína s veľkým... Foto: Lexus
Lexus NX - 2021 A tajomstvom už nie je ani kabína s veľkým dotykovým displejom nahrádzajúcim kritizovaný touch-pad.
Toyota Advanced Drive Čítajte viac Advanced Drive: Ak ste unavení, Toyota sa s vami začne rozprávať

Preto vieme, že nové NX bude mať ešte dynamickejší strih a ešte väčšiu vretenovú prednú masku, ktorá už nie je ďaleko od RX. Vzadu zaujmú svetlá spojené módnou diódovou lištou. Pripravené sú verzie NX 200 a hybridná 350h. Novinkou by však mal byť výkonnejší hybrid NX450h+, kde znamienko plus znamená plug-in hybridnú sústavu, pravdepodobne z Toyoty RAV4. Kabína bude pôsobiť prémiovejšie. Veľký dotykový displej natočený na vodiča navyše nahradí kritizovaný touch-pad. Namiesto neho pribudnú na stredovom tuneli praktické držiaky nápojov.

Lexus - výroba Kentucky Čítajte viac Lexus predal už 2 000 000 hybridov. A bude ich viac

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lexus #lexus NX
Články podľa značiek