Hyundai Elantra N: Rodinu ostrých ‘eniek‘ rozšíri prvý sedan

Elantru už síce Hyundai dávnejšie stiahol z európskeho trhu, no za Atlantikom „seká“ kariéru vo veľkom štýle. A čoskoro aj ako nadupaný sedan rodiny N.

24.06.2021 18:00
debata (1)
Hyundai Elantra sa chystá na športovú kariéru.... Foto: Hyundai
Hyundai Elantra N - 2021 Hyundai Elantra sa chystá na športovú kariéru. Verzii N nechýba žiaden z typických znakov ostrých Hyundaiov. Znížený podvozok, veľké disky, aerodynamický paket so zadným krídlom ani belasý lak s červenými akcentmi.

Pred štyrmi rokmi sa Hyundai pokúsil konkurovať ikonickému Golfu GTI. A novým i30 N sa mu to aj podarilo. Napokon, na čelo novej ostrej divízie postavil toho najpovolanejšieho človeka – Alberta Biermanna, bývalého technického šéfa „emkových bavorákov“. Úspech na seba nedal dlho čakať. A tak sa rodina Hyundaiov s emblémom N rozrástla aj o i30 Fastback N, i20 N a najnovšie Konu N. Tam sa ale Hyundai nezastaví. Chystá ďalšie prekvapenie, i keď tentoraz za Atlantikom, kde len vlani ukázal novú generáciu sedanu Elantra.

Novinku už Hyundai usilovne testuje na cestách.... Foto: Hyundai
Hyundai Elantra N - 2021 Novinku už Hyundai usilovne testuje na cestách. Zatiaľ s kamuflážou.
Hyundai Bayon - 2021 Čítajte viac Hyundai Bayon: Kórejský crossover pre Európu prezradil všetko

A tá bude ďalším členom adrenalínovej kórejskej rodiny. Automobilka to naznačila prvými snímkami detailov očakávanej novinky. Zatiaľ ale bez bližších informácií a tiež bez oznámenia dátumu premiéry. Dlho ale asi čakať nebudeme. Fotografie ukazujú, že Elantra N bude mať všetky typické znaky ostrých Hyundaiov – znížený podvozok, veľké kolesá so špecifickým dizajnom a aerodynamický paket, vrátane zadného spojlera na nožičkách. Uplatní sa aj tradičný belasý lak a červené akcenty v oblasti prahov a nárazníkov.

Pod kapotou bude pracovať preplňovný 4-valec... Foto: Hyundai
Hyundai Elantra N - 2021 Pod kapotou bude pracovať preplňovný 4-valec 2,0 T-GDi s výkonom minimálne 200 kW.
6955890 Čítajte viac Hyundai Kona N: Kórejské SUV vstúpilo do vyššej ligy. Nestratí sa ani na okruhu Pod kapotou sa má usídliť 4-valec 2,0 T-GDi, vyladený minimálne na 200 kW. Zákazníkov poteší, že okrem automatickej prevodovky si budú môcť dopriať klasický 6-stupňový manuál. V oboch prípadoch bude energia prúdiť k predným kolesám. Bohužiaľ, s Elantrou N sa v Európe pravdepodobne nestretneme. V európskom portfóliu sa jej doteraz príliš nedarilo, takže sa zo starého kontinentu v tichosti vytratila. Je pravdepodobné, že s jej návratom už automobilka ani nepočíta.
Hyundai Elantra N - 2021
Hyundai Elantra N - 2021
+10Hyundai Elantra N - 2021

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Elantra #Hyundai Elantra N
Články podľa značiek