Elon Musk vystúpil na konferencii VW! Pozval ho sám Diess

Vzájomný rešpekt medzi šéfom koncernu Volkswagen Herbertom Diessom a šéfom Tesly Elonom Muskom je známy. Dvaja lídri automobilového priemyslu teraz opäť prekvapili.

19.10.2021 14:00
debata (2)
Elon Musk vystúpil prostredníctvom videohovoru... Foto: Twitter
Diess - Musk Elon Musk vystúpil prostredníctvom videohovoru na konferencii vrcholových manažérov Volkswagenu.

Nestáva sa často, aby si šéfovia konkurenčných automobiliek prejavovali vzájomné sympatie. Medzi predsedom predstavenstva koncernu Volkswagen Herbertom Diessom a šéfom americkej Tesly Elonom Muskom však vládne čosi ako priateľstvo. Ukázali to niekoľkokrát. Napríklad pri vlaňajšej návšteve Elona Muska v Braunschweigu, kde si na letisku v spoločnosti Diessa vyskúšal elektrický VW ID.3.

Teraz títo dvaja významní predstavitelia automobilového priemyslu opäť prekvapili. Elon Musk totiž cez víkend prostredníctvom videohovoru oslovil dve stovky vedúcich predstaviteľov Volkswagenu na ich stretnutí v rakúskom horskom letovisku Alpbach. Hovoril napríklad o snahe Volkswagenu o prechod k elektromobilom, o svojom manažérskom štýle či o terajších problémoch v dodávateľských reťazcoch a výrobe, napísala agentúra Bloomberg.

Elon Musk - testovacia jazdy s VW ID.3 - Nemecko 2020 Čítajte viac Elon Musk otestoval elektrický ‘chrobák‘. Spolujazdec? Sám šéf koncernu VW!

Podľa hovorcu koncernu Volkswagen pozval Muska koncernový šéf Herbert Diess. „Ako prekvapivý hosť sa k nám večer prostredníctvom videohovoru pripojil Elon Musk. Rád počujem, že sa aj náš najsilnejší konkurent domnieva, že uspejeme v transformácii, ak na nej budeme pracovať zo všetkých síl,“ uviedol Diess na sociálnej sieti LinkedIn.

Vzájomné priateľstvo má korene v minulosti, ešte keď bol Diess v BMW. Podľa nemeckého Business Insider totiž Elon Musk pred rokom 2014 oslovil Diessa s ponukou, aby sa stal šéfom Tesly. Oceňoval najmä jeho úsporné opatrenia v BMW. Hoci bolo všetko pripravené a stačil jediný podpis, Diess dal prednosť funkcii šéfa značky VW a neskôr sa stal aj šéfom celej skupiny.

Herbert Diess a Elon Musk - 2020 Čítajte viac Šokujúce odhalenie: Šéf VW mal byť šéfom Tesly! Možno sa to ešte stane

Dnes sú Tesla a Volkswagen najväčší konkurenti. Nemecká automobilka chce Teslu vystriedať na poste najväčšieho výrobcu elektromobilov. Do roku 2030 plánuje zvýšiť podiel vozidiel s plne elektrickým pohonom na svojom celkovom predaji automobilov na minimálne 70 percent v Európe a najmenej na 50 percent v Severnej Amerike a Číne.

Tesla zasa čaká na konečné povolenie pre spustenie výroby vo svojej novej továrni, ktorú stavia neďaleko Berlína. Automobilka chce vo svojom prvom európskom závode spočiatku vyrábať 150 000 elektro­mobilov ročne, najmä model Y. Šušká sa však aj o elektrickom hatchbacku, ktorý by mal byť najlacnejším modelom značky a priamym rivalom pre VW ID.3.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #Tesla #Elon Musk #Herbert Diess
Články podľa značiek